– Nå er jeg klar

Søndag ble Kjetil Vestel Haga innviet som ny generalsekretær i Normisjon. De neste seks årene skal han lede organisasjonen i arbeidet både nasjonalt og internasjonalt.

50 gjester var med på innvielsesgudstjenesten hvor Kjetil Vestel Haga ble innviet som generalsekretær. Foto: Inga Lill Nyvoll
Publisert: 12.10.2020

– Første møtet med alle på fellesskontoret har vært flott. Det neste trinnet er regionledersamlingen. Jeg ser frem til fortsettelsen, sier Kjetil Vestel Haga.

Da Haga gikk inn i stillingen som generalsekretær den 1. oktober, hadde han vært rektor på Bibelskolen i Grimstad (Big) i ni år. Han og familien ble også sendt ut som misjonærer 2005, hvor de levde nærmere fire år i Ecuador.

Ble bedt for
Innvielsesgudstjenesten ble ledet av pastor i Norkirken Grimstad, Åge Løsnesløkken, som åpnet med å gjengi Normisjons visjon. Det er mange som vil følge den nye generalsekretæren i bønn fortalte han.

I salen var både familie, medarbeidere fra Normisjon og kollegaer fra Bibelskolen i Grimstad samlet.

Regionleder i Agder, og representant fra ledergruppa, Ingebjørg Berstad Torp, administrasjonsleder i Acta Jostein Larsen, landsstyreleder Hallgeir Solberg og landsstyremedlem Trygve Svendsen deltok i innvielseshandlingen.

– Det er godt å kjenne at jeg har god støtte rundt meg. Nå er grunnlaget lagt for å gjøre meg klar til å gå inn i denne tjenesten. Og jeg kjenner at jeg er klar, sier Haga.

Generalsekretæren holdt selv talen for gudstjenesten som handlet om det å være lys og salt som kristne.

– Ingen er gode alene. Aller minst meg. Hvis vi kan bruke evnene og gavene Gud har gitt oss, og stå sammen, så er det likevel utrolig hva vi kan få til. Tenk på mulighetene vi har til å være salt og lys gjennom arbeidet som drives i Normisjon. På skolene, i samarbeidslandene, i menighetene og foreningene.

– Jeg drømmer om mange flere menigheter som ikke har nok med seg selv, men som er lys og salt, og inviterer flere inn, sa Haga under talen på innvielsesgudstjenesten.

Som generalsekretær håper han at flere kan få kjenne på eierskap til Normisjons arbeid.

Wish it, dream it, do it
Med forbønn og gode ord fra både familie og medarbeidere ble Kjetil roset for sitt store pågangsmot. Fungerende rektor på Big, Marit Elisabeth Berling, tok frem ordene «Wish it, dream it, do it» som har hengt på veggen på rektorkontoret på Bibelskolen i Grimstad.

– Det passer deg så godt fordi du får virkelig ting gjort, sa hun på samlingen.

Fungerende rektor på Bibelskolen i Grimstad deltok i innvielseshandlingen.

I november skal generalsekretæren og flere fra ledergruppa i Normisjon reise og besøke de ulike regionene. Da ønsker generalsekretæren først og fremst å lytte til de ulike medarbeiderne rundt om i landet.