– Nå er jeg klar

I oktober ble Kjetil Vestel Haga innviet som generalsekretær i Normisjon. Den tidligere bibelskolerektoren håper å forvalte tjenesten med visdom, men også med mye glede.

50 gjester var med på innvielsesgudstjenesten hvor Kjetil Vestel Haga ble innviet som generalsekretær. Foto: Inga Lill Nyvoll
Publisert: 12.10.2020

– Det er mange som vil følge den nye generalsekretæren i bønn, fortalte pastor i Norkirken Grimstad på innvielsesgudstjenesten av den nye generalsekretæren i oktober.  

Kjetil Vestel Haga (50) er gift med Kristin Øfsdahl Haga. Sammen har de to voksne barn, Simen og Helene. De siste ni årene har Haga vært rektor på Bibelskolen i Grimstad. Han er godt kjent i organisasjonen. I 2005 reiste familien blant annet ut som utsendinger til Ecuador i fire år. 

Nå er han klar for en ny tjeneste, forteller han.

– Det er godt å kjenne den gode støtten jeg har rundt meg. Nå er grunnlaget lagt for å gjøre meg klar til å gå inn i denne tjenesten. Og jeg kjenner at nå jeg er klar, sier Haga.

Generalsekretæren holdt selv talen for gudstjenesten denne søndagen, som handlet om det å være lys og salt som kristne. Som generalsekretær er han opptatt av at flere skal få kjenne eierskap til det helhetlige arbeidet som organisasjonen driver.

– Ingen er gode alene. Aller minst meg. Men hvis vi kan bruke evnene og gavene Gud har gitt oss, og stå sammen, så er det likevel utrolig hva vi kan få til. Tenk på mulighetene vi har til å være salt og lys gjennom arbeidet som drives i Normisjon. På skolene, i samarbeidslandene, i menighetene og foreningene.

Mulighetene og drømmene er mange. 

– Jeg tror ikke du trenger å be om mer pågangsmot Kjetil, var det en som sa da flere tok til ordet for å ønske generalsekretæren velkommen. – For det har du!

Fungerende rektor på Bibelskolen i Grimstad, Marit Elisabeth Berling, tok blant annet frem ordene «Wish it, dream it, do it» som har hengt på veggen på rektorkontoret.

– Det passer deg så godt, Kjetil, fordi du får virkelig ting gjort, sa Berling.

I november gjør generalsekretæren seg klar for å reise på turné med ledergruppa sentralt. Målet er å bli kjent med bredden i organisasjonen og for å lytte til de ulike medarbeiderne rundt om i landet.

Fungerende rektor på Bibelskolen i Grimstad deltok i innvielseshandlingen.