Kompagniet er åpnet

Kjellaug Økland (89) klipte snoren som markerte åpningen av Kompagniet.

På det tredje forsøket lyktes det å gjennomføre åpningsfest for Normisjon Hordalands nye misjonssenter, Kompagniet. Festen varte hele tre dager til ende.

Tekst: Kristin Winther Jørgensen  – Foto: Normisjon – Publisert: 16.05.22

– Det er en stor, stor glede å kunne ønske ordentlig velkommen til Kompagniet. Vi har gledet oss vel og lenge til dette, sier regionleder Kristian Bjørkhaug lørdag.

Han forteller at det har vært jobbet med et nytt samlingssted for arbeidet i region Hordaland helt siden begynnelsen av 2000-tallet. 

– Vi sender en tusen takk til alle de som har lagt ned en utrettelig innsats for at vi i dag har kunnet åpne et nytt kraftsenter for misjon i regionen, kalt Kompagniet.

Var bilgarasje
Kompagniet har sitt navn etter Garage Kompagniet, som var et bilverksted i samme bygg på tidlig 1900-tall. Hit kom biler for å bli fikset og reparert den gang. Nå skal bygget holde misjonsvirksomhet for alle generasjoner region Hordaland.

– Vi er veldig takknemlig for dette unike bygget som vi har fått kjøpe, i en bydel i Bergen som er i spennende utvikling. Bygget er restaurert i sin opprinnelige stil, og vi har tatt vare på alt vi har kunnet for å bevare byggets særpreg. Nå er det ikke bygget i seg selv som er viktig sånn sett, men alle trenger et hjem og et sted å høre til, og nå har region Hordaland endelig fått sitt hjem både til Norkirken Bergen og til regionarbeidet, sier en glad Bjørkhaug. 

Frode B. Hammer, Marit M. Hammer, Inger T. Bjørkhaug og Nils Håkon Urangsæter var blant flere som var samlet til kake og åpningsfest i Kompagniet denne helga.

Tre dagers fest
I helgen var det stor stas da bygget endelig kunne åpnes. På programmet stod gospelkonsert med korene Redeemed, The Gospel Singers og Gospel Bergen fredag kveld.

Lørdag formiddag var det åpningsfest. Der ble det snorklipping, høytidelige taler av generalsekretær Kjetil Vestel Haga, landsstyrets leder Hallgeir Solberg og styreleder i region Hordaland, Liv Berit Pilskog, samt mange hilsener fra misjonsfolket. Etter snorklipping og kakespising, var det årsmøte for regionen. Søndag avsluttet fest-helgen med gudstjeneste.

– Etter en intens byggeperiode etterfulgt av korona-utsettelser, var det fantastisk å få lov til å åpne Kompagniet, sier Bjørkhaug.

Generalsekretær Kjetil Vestel Haga hilste misjonsfolket i region Hordaland:
– Gud har åpnet en dør for dere her, den må dere gå inn i, sa han lørdag.

– Vi takker alle involverte som har gjort dette mulig, og vår største takk går til Gud for Hans godhet mot oss. Nå gleder vi oss til fortsettelsen!