Ny Acta-leder

Runar J. Liodden er ansatt som ny Acta-leder. Her sammen med kona Kari Elise.

Runar J. Liodden (48) er ansatt som ny daglig leder for Acta – barn og unge i Normisjon.

Tekst: Arne Sæteren – foto: privat –publisert 30.11.22

– Han har blant annet laget et godt konfirmantopplegg i Modum, utviklet et stort bønnenettverk og vært en pådriver for småfellesskap. Han er engasjert innen Naturlig menighetsutvikling og veiledet flere menigheter. Liodden har utviklet konfirmantopplegget Delta, skrevet ressursbok for smågrupper og er en mye brukt som seminar- og foredragsholder, heter det i en pressemelding fra Acta.  

Ble kristen i konfirmanttida 

Den nye Acta-lederen er fra Langesund i Telemark og er gift med Kari Elise. De har fire voksne barn. 

– Det var i konfirmanttida jeg ble kristen, og etter hvert ble jeg med i et ungdomskor som hadde sine øvelser på bedehuset. Senere gikk jeg på Bibelskolen i Grimstad og i studietida var jeg aktiv i Storsalen i Oslo. Her var jeg med som forbeder og nattverdutdeler og jeg fikk også noen prekenoppdrag. 

Liodden, som tiltrer stillingen 1. april neste år, forteller at han ble oppfordret til å søke: 

– Jeg er veldig takknemlig og ydmyk for tilliten som Acta viser ved å tilby meg stillingen som daglig leder. Acta og Nomisjon har jeg et hjerte for og som leder får jeg nå mulighet til å formidle verdens viktigste budskap på nye arenaer og være med og utvikle ledere. Jeg har et hjerte for lederskap og jeg synes måten Acta gjør dette på er veldig bra. 

Nye mennesker 

Liodden får nå hele landet som sitt arbeidsfelt. 

– Det blir spennende, og jeg stortrives med å møte nye mennesker. Men å ha hele landet som arbeidsområde byr også på utfordringer. Det krever prioriteringer – hvor skal vi sette inn trykket? Mye avhenger av hvor stor kapasitet vi har i Acta, men en av mine hjertesaker er å styrke båndene mellom hjemmene og arbeidet, blant annet leirarbeidet vårt. 

– Rett person til å lede Acta 

Prosessen med å finne en ny Acta-leder etter Kristian Øgaard ble ledet av landsrådets leder, Johanne Saxegaard. Hun er veldig fornøyd med at Runar Liodden har takket ja til å lede organisasjonen videre.  

– Vi har stor tro på at Runar er rett person for Acta i årene som kommer. Han har imponert i intervjuprosessen med sin kompetanse og solide bakgrunn i både Acta, Normisjon og Den norske kirke. Dessuten er Runar en inspirerende, målrettet og engasjert leder. Han vil være en viktig leder for Acta og Normisjon fremover, og vi gleder oss stort til å bli bedre kjent med Runar, sier hun 

– Bred bakgrunn 

Kjetil Vestel Haga, generalsekretær i Normisjon, er svært glad for at Runar J. Liodden har takket ja til denne stillingen.  

– Med sin brede bakgrunn og gode kjennskap til Normisjon, har han de beste forutsetninger for å fylle stillingen. At han først og fremst brenner for at nye skal bli kjent med Jesus og at han viser sterk bibelglede, gjør at han passer meget godt inn hos oss, sier han. 

– Et kupp 

Kristian Øgaard, som har ledet Acta siden 2015, sier dette om sin etterfølger: 

– Acta har gjort et kupp! Runar J. Liodden vil passe strålende som daglig leder, og tilføre organisasjonen kompetanse og erfaring. Jeg gleder meg til å følge Actas utvikling under hans ledelse. 

Les pressemeldingen fra Acta her.