Ny generasjon vokser opp

Når kirken har spurt om leir har de hver gang fått samme svar: Om dere vil ha leir, er det dere som må arrangere den.

Tekst og foto Therese Glendrange

Engasjerte leirdeltakere

Siden 2012 har det ikke vært Normisjonsmisjonærer knyttet opp til barnearbeidet i den lutherske kirken i Mali, og heller ikke leir. Både kirkeledere og barna savnet barneleirene.

I år bestemte de seg for å gjøre noe med det og inviterte til romjulsleir. Ti ledere og 60 barn var samlet til undervisning, sang og lek i fire dager. Den siste dagen var det «eksamen». Hovedlederen gikk fra gruppe til gruppe og hørte dem i bibelvers, og alle barna klarte seg godt.

Han forteller at det er ekstra gledelig å se at nesten alle lederne er ungdommer som var med på de første leirene kirken holdt.

– Da var det ingen som visste hva leir var eller hvordan en leder skulle hjelpe barna til å få en god opplevelse. Nå har disse første barna blitt ledere. De har en helt annen erfaring enn det vi hadde for femten år siden.

– En utfordring er at det fremdeles er Normisjon som står for det meste av økonomien, forteller han. – Det skal vi endre. Vi må få menighetene og foreldrene til å forstå at dette er deres arbeid. Neste gang skal kirken ta også et økonomisk ansvar.

Vi ber for:Barnearbeidet i den maliske kirken.

Gi en gave til det menighetsbyggende arbeidet i Mali her!