Ny generasjon vokser opp

Når kirken har spurt om leir har de hver gang fått samme svar: Om dere vil ha leir, er det dere som må arrangere den.

Tekst og foto Therese Glendrange

Engasjerte leirdeltakere

Siden 2012 har det ikke vært Normisjonsmisjonærer knyttet opp til barnearbeidet i den lutherske kirken i Mali, og heller ikke leir. Både kirkeledere og barna savnet barneleirene.

I år bestemte de seg for å gjøre noe med det og inviterte til romjulsleir. Ti ledere og 60 barn var samlet til undervisning, sang og lek i fire dager. Den siste dagen var det «eksamen». Hovedlederen gikk fra gruppe til gruppe og hørte dem i bibelvers, og alle barna klarte seg godt.

Han forteller at det er ekstra gledelig å se at nesten alle lederne er ungdommer som var med på de første leirene kirken holdt.

– Da var det ingen som visste hva leir var eller hvordan en leder skulle hjelpe barna til å få en god opplevelse. Nå har disse første barna blitt ledere. De har en helt annen erfaring enn det vi hadde for femten år siden.

– En utfordring er at det fremdeles er Normisjon som står for det meste av økonomien, forteller han. – Det skal vi endre. Vi må få menighetene og foreldrene til å forstå at dette er deres arbeid. Neste gang skal kirken ta også et økonomisk ansvar.

Vi ber for:Barnearbeidet i den maliske kirken.

Gi en gave til det menighetsbyggende arbeidet i Mali her!

Relatert innhold

Mot strømmen

Tett på: Caleb Sherpa valgte å gi livet sitt til Jesus i en alder av femten år, og det skapte store utfordringer i møte med kulturen han kom fra. Bønn ble hans viktigste verktøy i møte med disse prøvelsene.

Read article "Mot strømmen"

Reagerer på avslag

Utdanningsdirektoratet setter en stopper for Gå Ut Senterets nye bibelkunnskapslinje. Rektor Ørjan Tinnen mener de ikke forstår behovene.

Read article "Reagerer på avslag"

Det er makt i de foldede hender

For 30 år siden samlet en gruppe kvinner seg til konferanse nordvest i Bangladesh. Tolv av deltakerne ble så engasjerte at de bestemte seg for å opprette egne kvinnegrupper med et spesielt fokus på bønn. I dag dekker arbeidet 70 slike grupper fordelt på 200 menigheter.

Read article "Det er makt i de foldede hender"