Ny generasjon vokser opp

Når kirken har spurt om leir har de hver gang fått samme svar: Om dere vil ha leir, er det dere som må arrangere den.

Tekst og foto Therese Glendrange

Engasjerte leirdeltakere

Siden 2012 har det ikke vært Normisjonsmisjonærer knyttet opp til barnearbeidet i den lutherske kirken i Mali, og heller ikke leir. Både kirkeledere og barna savnet barneleirene.

I år bestemte de seg for å gjøre noe med det og inviterte til romjulsleir. Ti ledere og 60 barn var samlet til undervisning, sang og lek i fire dager. Den siste dagen var det «eksamen». Hovedlederen gikk fra gruppe til gruppe og hørte dem i bibelvers, og alle barna klarte seg godt.

Han forteller at det er ekstra gledelig å se at nesten alle lederne er ungdommer som var med på de første leirene kirken holdt.

– Da var det ingen som visste hva leir var eller hvordan en leder skulle hjelpe barna til å få en god opplevelse. Nå har disse første barna blitt ledere. De har en helt annen erfaring enn det vi hadde for femten år siden.

– En utfordring er at det fremdeles er Normisjon som står for det meste av økonomien, forteller han. – Det skal vi endre. Vi må få menighetene og foreldrene til å forstå at dette er deres arbeid. Neste gang skal kirken ta også et økonomisk ansvar.

Vi ber for:Barnearbeidet i den maliske kirken.

Gi en gave til det menighetsbyggende arbeidet i Mali her!

Relatert innhold

Jentebarnet som ikke ble friskt

På Basha ansettes kvinner som har levd store deler av livet sitt på gaten, i fangenskap eller ekstrem fattigdom. Mange av dem kommer fra dysfunksjonelle hjem, og noen har aldri hatt et hjem.

Read article "Jentebarnet som ikke ble friskt"

Skriver ny historie

Midt i Phnom Penh, hovedstaden i Kambodsja, ligger Historymakers-internatet. Det ble startet i 2009 og drives av ekteparet Lysom og Sithoun. Etter erfaringer som unge studenter i byen fant de ut at de ønsket å hjelpe andre.

Read article "Skriver ny historie"

Et bedre liv

Da sønnen ble syk forsvant både mannen og støtten fra familien. På Okhaldhunga sykehus ble Romi og sønnen tatt imot med åpne armer.

Read article "Et bedre liv"