Ny innsamlingsleder i Normisjon

– Jeg gleder meg til å fortsette å være med på å lede mennesker til Jesus og bidra til at vi gjør det på den beste måten vi kan, sier Dag William Haugeto Stang. Dette drømmer han om som ny innsamlingsleder. 

Tekst og foto: Inga Lill Nyvoll – Publisert: 29.02.24

Stang ble ansatt i en prosjektstilling som vikar for avdelingsleder i kommunikasjons- og markedsavdelingen i Oslo i mars 2021. Fra høsten 2022 har han vært innleid som fungerende innsamlingsleder i vente på rekruttering av ny leder.

– Nå gleder jeg meg til å tre inn i denne stillingen på fast basis sammen med teamet som jeg allerede trives veldig godt blant. Jeg gleder meg faktisk til å gå på jobb hver dag, sier Stang. 

For uten at han har vært støvsuger-selger og pastor på samme tid, har Stang lang fartstid i Normisjon. Han har også vært med på menighetsplanting frikirken og Vineyard-bevegelsen, og er en kjent samlivskurs-holder i kristen-Norge. 

– Fantastisk oppdrag!

Som innsamlingsleder håper han å bidra til å styrke den gode fellesskapsfølelsen i det å tilhøre Normisjon. 

– Jeg drømmer om at de som blir medlem hos oss, ikke bare engasjeres lokalt, men blir kobla på det fantastiske oppdraget om å lede nye til Jesus både regionalt, nasjonalt og internasjonalt, forteller Stang glad. 

Han er ærlig på at han egentlig ikke ønsker å havne i en kristen-boble på jobb. 

– Det kjennes jo egentlig helt krise ut for meg å være fast ansatt i en kristen organisasjon med bare kristne kollegaer, forteller Stang og ler. 

– Men jeg opplever at i denne jobben så kan jeg få gå inn i kjernen i oppdraget vårt om å lede mennesker til Jesus og bidra til at vi gjør det på den beste måten vi kan. Det opplever jeg som veldig meningsfullt. 

Flere styrker

Med seg inn i jobben er det flere styrker og egenskaper han håper å bidra med. 

– Jeg tror jeg har ganske god forståelse for hvordan organisasjonen vår er satt sammen. I tillegg er jeg god på å forstå relasjoner og vet at det å bygge kontakt mellom ulike ledd bidrar til felles opplevelse av oppdraget. 

– Erfaren og dyktig

Kjetil Vestel Haga, generalsekretær, er svært glad for at Stang trer inn i stillingen.

– Han har lang erfaring og god kjennskap til Normisjon. Skal vi lykkes med å koble sammen det nasjonale og internasjonale arbeidet i organisasjonen, er vi avhengige av folk som forstår de ulike virksomhetene og som kjenner dem som arbeider der. Det gjør Dag. Han har god inngang i skolene, menighetene og i regionene våre, beskriver Haga. 

– I tillegg til denne bakgrunnen er han en erfaren og dyktig leder som er glad i både Jesus og Normisjon. Alt dette gir gode forutsetninger for oppgaven.