Ny leietaker i Hurdal

Normisjon har inngått avtale med Helseforetaket Incita AS om utleie av Hurdal leirsted, som tidligere huset Gå Ut Senteret.

Skrevet av: Sigrid Rege Gårdsvoll, 12. april 2018

Hurdal leirsted har vært asylmottak siden 2015. Foto: Arkiv

– Jeg er glad for at vi har fått landet en avtale med en solid aktør om bruken av bygningene som både ivaretar stedet og gjør at vi kan få inntekter på eiendommen, sier generalsekretær Anne Birgitta Langmoen Kvelland. 

 Siden 2015 har Hurdal leirsted vært drevet som asylmottak, men på grunn av stadig minkende behov for mottaksplasser ble mottaket besluttet nedlagt før nyttår. Nå skal det drives helsearbeid på området. 

– Det vi først og fremst får til nå er å sikre et godt vedlikehold av bygningsmassen, samtidig som vi tjener penger som vi bruker til å drive misjon, sier Kvelland. 

Avtalen som er inngått gjelder for fire år med opsjon på ytterligere fire år, og vil over de første fire årene gi Normisjon leieinntekter på i overkant av ti millioner kroner. 

Relatert innhold

Dører åpnes i Bhutan

Normisjon støtter et nytt prosjekt i Bhutan, drevet av ildsjeler med bakgrunn i landet. Håpet er å ha en konkret innvirkning på psykisk helse i landet.

Read article "Dører åpnes i Bhutan"

Helbredet, frelst og døpt

Binod ble en kristen etter å ha tatt med den syke bestemoren sin til kirken for å få hjelp. Der opplevde han å se et mirakel.

Read article "Helbredet, frelst og døpt"

God påske!

Jeg måtte ta meg selv i det, her en dag da jeg litt sånn halvspydig fikk sagt til en kamerat av meg at «det der kan du jo ikke tro!»

Read article "Troens dommedag"