Ny leietaker i Hurdal

Normisjon har inngått avtale med Helseforetaket Incita AS om utleie av Hurdal leirsted, som tidligere huset Gå Ut Senteret.

Skrevet av: Sigrid Rege Gårdsvoll, 12. april 2018

Hurdal leirsted har vært asylmottak siden 2015. Foto: Arkiv

– Jeg er glad for at vi har fått landet en avtale med en solid aktør om bruken av bygningene som både ivaretar stedet og gjør at vi kan få inntekter på eiendommen, sier generalsekretær Anne Birgitta Langmoen Kvelland. 

 Siden 2015 har Hurdal leirsted vært drevet som asylmottak, men på grunn av stadig minkende behov for mottaksplasser ble mottaket besluttet nedlagt før nyttår. Nå skal det drives helsearbeid på området. 

– Det vi først og fremst får til nå er å sikre et godt vedlikehold av bygningsmassen, samtidig som vi tjener penger som vi bruker til å drive misjon, sier Kvelland. 

Avtalen som er inngått gjelder for fire år med opsjon på ytterligere fire år, og vil over de første fire årene gi Normisjon leieinntekter på i overkant av ti millioner kroner. 

Relatert innhold

Livstegn i august 2019

“Oho, Liv søster!! Du er tilbake!! Så tjukk du har blitt!!” Det er varme velkomster å få etter sommeren i Norge.

Read article "Livstegn i august 2019"

Sommerens råeste uke

Det er overskriften på brosjyren for 10:13-festivalen på Horve, og det kan de over 350 deltakerne og 150 lederne skrive under på.

Read article "Sommerens råeste uke"

Okhaldhunga Times, august 2019

Her følger en hilsen fra Amanda og Lars Even Øvregaard i Okhaldhunga. Den er på svensk, men vi regner med at OT’s lesere forstår broderfolkets språk. Sommertid i Norge betyr regntid i Nepal, så velkommen med til en årstid full av utfordringer!

Read article "Okhaldhunga Times, august 2019"