Ny leietaker i Hurdal

Normisjon har inngått avtale med Helseforetaket Incita AS om utleie av Hurdal leirsted, som tidligere huset Gå Ut Senteret.

Skrevet av: Sigrid Rege Gårdsvoll, 12. april 2018

Hurdal leirsted har vært asylmottak siden 2015. Foto: Arkiv

– Jeg er glad for at vi har fått landet en avtale med en solid aktør om bruken av bygningene som både ivaretar stedet og gjør at vi kan få inntekter på eiendommen, sier generalsekretær Anne Birgitta Langmoen Kvelland. 

 Siden 2015 har Hurdal leirsted vært drevet som asylmottak, men på grunn av stadig minkende behov for mottaksplasser ble mottaket besluttet nedlagt før nyttår. Nå skal det drives helsearbeid på området. 

– Det vi først og fremst får til nå er å sikre et godt vedlikehold av bygningsmassen, samtidig som vi tjener penger som vi bruker til å drive misjon, sier Kvelland. 

Avtalen som er inngått gjelder for fire år med opsjon på ytterligere fire år, og vil over de første fire årene gi Normisjon leieinntekter på i overkant av ti millioner kroner. 

Relatert innhold

Mot strømmen

Tett på: Caleb Sherpa valgte å gi livet sitt til Jesus i en alder av femten år, og det skapte store utfordringer i møte med kulturen han kom fra. Bønn ble hans viktigste verktøy i møte med disse prøvelsene.

Read article "Mot strømmen"

Reagerer på avslag

Utdanningsdirektoratet setter en stopper for Gå Ut Senterets nye bibelkunnskapslinje. Rektor Ørjan Tinnen mener de ikke forstår behovene.

Read article "Reagerer på avslag"

Det er makt i de foldede hender

For 30 år siden samlet en gruppe kvinner seg til konferanse nordvest i Bangladesh. Tolv av deltakerne ble så engasjerte at de bestemte seg for å opprette egne kvinnegrupper med et spesielt fokus på bønn. I dag dekker arbeidet 70 slike grupper fordelt på 200 menigheter.

Read article "Det er makt i de foldede hender"