Ny skole åpnet i Rogaland

I helgen åpnet ny kristen friskole i Stavanger. KFskolen eies av Normisjon og har plass til 364 elever. – Vi gleder oss over et nytt flott tilskudd til skolearbeidet i Normisjon, sier Kjetil Vestel Haga. 

Generalsekretær Kjetil Vestel Haga og landsstyreleder Hallgeir Solberg foran den nye skolen.
Tekst og foto: Normisjon

Det var strålende sol og sommervarmt i Stavanger da KFskolen åpnet nytt skolebygg i august. Nærmere tusen barn og voksne deltok på åpningsfesten som var lagt opp som en fest for hele familien. Innendørs ble små grupper tatt med på omvisning i de flotte lokalene. 

Utendørs var det hoppeslott, minigolf, sandkasse og ulike aktiviteter for barn. At vinnerne av Barnas Melodi Grand Prix sang på åpningen la ingen demper på humøret til allerede storfornøyde barn i skolegården. 

– Dette er elevenes skole, klart ungene i Stavanger skal få komme på åpningen. Vi kan ikke ha en åpningsfest hvor barna skal sitte stille på en stol, så i dag blir det både show og aktiviteter, sa stolt rektor Svein Bjarte Sårheim. 

Vekst
KFskolen har hatt en sterk vekst. Skolen startet opp i 2013 med ni elever. Dagens skolebygg har kapasitet til 364 elever og mer enn 200 grunnskoleelever på alle klassetrinn startet sitt skoleår her forrige uke. Skolebygget er på nesten 5000 kvadratmeter over fire etasjer og har kostet 170 millioner kroner. KFskolen eies av Normisjon region Rogaland og IMI-kirken.

«Kvalitetet» er en av skolens fem kjerneverdier. Og bygget er i massiv heltre og friske farger. Ukas bibelvers lyser på en storskjerm: «med evig kjærlighet har jeg elsket deg». 

Skolen har egne «kreative rom» for at elevene skal kunne lære gjennom opplevelse og antall kvadratmeter per elev er langt høyere enn det skolen er pålagt. 

– Vi ville være rause med areal for elevene og lærerne ønsket seg mye areal til læring, forklarer Sårheim. 

Glede
– Det er en stor dag for oss i Normisjon og det er fantastisk fint å få være med på skoleåpningen, sier generalsekretær Kjetil Vestel Haga.

– Skolearbeidet er viktig for Normisjon og noe vi skal satse på sammen fremover. 

Landstyreleder Hallgeir Solberg deltok også på skoleåpningen. Som tidligere mangeårig rektor på Normisjons skoler gleder Solberg seg over tilskuddet til Normisjons skoleportefølje. 

– Det er imponerende hva KF har fått til og flott at disse byggene kan være rammen rundt formidling av både verdier og kunnskap til elever fra første til tiende klasse, sier Solberg.