Nye Galleri Normisjon Oslo åpnet

– Jeg skulle ønske jeg hadde ord til å uttrykke hvor stolt jeg er over denne butikken og dere som er frivillige her, sa generalsekretær Anne Birgitta Langmoen Kvelland etter at Knut Arild Hareide hadde foretatt åpningen av Galleri Normisjon Oslo Sentrum.

Skrevet av: Sigrid Rege Gårdsvoll, 06. mars 2018

De nyoppussede lokalene til Galleri Normisjon Oslo Sentrum i Holbergs gate 30 var fullstappet av frivillige, kunder og skulelystne tirsdag 6. mars. To Galleri Normisjon-butikker ble til ett i de nye lokalene, og Galleri Normisjon-general Lillian Dombestein ønsket velkommen til den nye butikken. Dombestein dro fram sentrale medarbeidere i flytteprosessen og de to gruppene frivillige, de unge fra Galleri Normisjon KLÆR og de litt eldre fra Galleri Normisjon Oslo som lå litt lenger oppe i Holbergs gate, som nå sammen skal stå for drift i den nye butikken. 

– Galleri Normisjon er misjon, og det er miljø, sa Dombestein.

Selve åpningen ble foretatt av KrF-leder Knut Arild Hareide, som åpnet med å fortelle forsamlingen at Normisjon hadde vært hans første «hjem» da han flyttet til Oslo. I sin hilsen la han vekt på at gjenbruksbutikker er viktig som motvekt mot bruk-og-kast-mentaliteten i samfunnet. 

– Gjenbruk er viktig, både for å dempe forbruket og verne miljøet, sa Hareide.

 – Denne butikken er med på å dra oss mot vår visjon, sa generalsekretær i Normisjon Anne Birgitta Langmoen Kvelland i sin hilsen til forsamlingen. 

– Jeg pleier å si at Galleri Normisjon er vinn-vinn-vinn, sa Kvelland. – Vinn fordi det er miljøvennlig, og som misjonsorganisasjon må vi tenke på miljø. Miljøødeleggelser rammer alltid de fattigste, de som vi jobber med, hardest. Vinn fordi butikkene er hyggelige steder å være og jobbe. Det er godt å være her og å komme her. Og vinn fordi det skaper inntekter som kommer Normisjons internasjonale prosjekter til gode.  Etter åpningsseremonien ble det åpnet for handel, og mange av de fremmøtte benyttet anledningen til å gjøre noen kupp i de velfylte butikkhyllene.

Relatert innhold

Mot strømmen

Tett på: Caleb Sherpa valgte å gi livet sitt til Jesus i en alder av femten år, og det skapte store utfordringer i møte med kulturen han kom fra. Bønn ble hans viktigste verktøy i møte med disse prøvelsene.

Read article "Mot strømmen"

Reagerer på avslag

Utdanningsdirektoratet setter en stopper for Gå Ut Senterets nye bibelkunnskapslinje. Rektor Ørjan Tinnen mener de ikke forstår behovene.

Read article "Reagerer på avslag"

Det er makt i de foldede hender

For 30 år siden samlet en gruppe kvinner seg til konferanse nordvest i Bangladesh. Tolv av deltakerne ble så engasjerte at de bestemte seg for å opprette egne kvinnegrupper med et spesielt fokus på bønn. I dag dekker arbeidet 70 slike grupper fordelt på 200 menigheter.

Read article "Det er makt i de foldede hender"