Nye Galleri Normisjon Oslo åpnet

– Jeg skulle ønske jeg hadde ord til å uttrykke hvor stolt jeg er over denne butikken og dere som er frivillige her, sa generalsekretær Anne Birgitta Langmoen Kvelland etter at Knut Arild Hareide hadde foretatt åpningen av Galleri Normisjon Oslo Sentrum.

Skrevet av: Sigrid Rege Gårdsvoll, 06. mars 2018

De nyoppussede lokalene til Galleri Normisjon Oslo Sentrum i Holbergs gate 30 var fullstappet av frivillige, kunder og skulelystne tirsdag 6. mars. To Galleri Normisjon-butikker ble til ett i de nye lokalene, og Galleri Normisjon-general Lillian Dombestein ønsket velkommen til den nye butikken. Dombestein dro fram sentrale medarbeidere i flytteprosessen og de to gruppene frivillige, de unge fra Galleri Normisjon KLÆR og de litt eldre fra Galleri Normisjon Oslo som lå litt lenger oppe i Holbergs gate, som nå sammen skal stå for drift i den nye butikken. 

– Galleri Normisjon er misjon, og det er miljø, sa Dombestein.

Selve åpningen ble foretatt av KrF-leder Knut Arild Hareide, som åpnet med å fortelle forsamlingen at Normisjon hadde vært hans første «hjem» da han flyttet til Oslo. I sin hilsen la han vekt på at gjenbruksbutikker er viktig som motvekt mot bruk-og-kast-mentaliteten i samfunnet. 

– Gjenbruk er viktig, både for å dempe forbruket og verne miljøet, sa Hareide.

 – Denne butikken er med på å dra oss mot vår visjon, sa generalsekretær i Normisjon Anne Birgitta Langmoen Kvelland i sin hilsen til forsamlingen. 

– Jeg pleier å si at Galleri Normisjon er vinn-vinn-vinn, sa Kvelland. – Vinn fordi det er miljøvennlig, og som misjonsorganisasjon må vi tenke på miljø. Miljøødeleggelser rammer alltid de fattigste, de som vi jobber med, hardest. Vinn fordi butikkene er hyggelige steder å være og jobbe. Det er godt å være her og å komme her. Og vinn fordi det skaper inntekter som kommer Normisjons internasjonale prosjekter til gode.  Etter åpningsseremonien ble det åpnet for handel, og mange av de fremmøtte benyttet anledningen til å gjøre noen kupp i de velfylte butikkhyllene.