Nye muligheter i Senegal

Regntiden er over og temperaturen synker sakte men sikkert mot det mer komfortable.

10. januar 2019
Tekst og foto Normisjon

Mye spennende å se for store og små!

Normisjons pionerarbeid i Øst-Senegal er inne i en spennende fase på mange ulike måter. Familien Haaland, sendt ut fra Ungdom i Oppdrag, ble en del av teamet vårt i august. I tillegg har vi fått to fantastiske ettåringer i Anne-Solfrid Myrseth og Frøydis Aanestad som hjelper til med barna. 

Samtidig har det også vært tid for avskjed. Familien Moskvil avsluttet tjenesten sin nå i november etter flere års arbeid i Mali og Senegal. Tjenesten vår tar i blant ulike svinger, men vi har troa på tiden som kommer, for det er mye å glede seg over.

Etter å ha brukt god tid på relasjoner og i bønn om retningen for arbeidet vårt bestemte vi oss tidligere i høst for å bli støttespillere for en del av handicapforbundet her i byen. 

Dette er en initiativrik gjeng, som trosser sine fysiske begrensninger og viser stort pågangsmot. Vi er så heldige å få gå sammen med denne gruppen, og forsøker å bidra på en god og riktig måte til at de kan organisere seg, finne en levevei og dermed forhåpentligvis få en lettere hverdag med større verdighet. Hele veien uttrykker de et sterkt ønske om eget eierskap, og vi ønsker heller ikke å bli en for avgjørende part økonomisk eller kompetansemessig. 

I forrige uke satt de inngjerding rundt det som skal bli en moringaplantasje. Tanken er å høste de næringsrike bladene, tørke dem og selge pulveret på markedet. Det blir spennende å se hvordan dette blir!

Støtt pionérarbeidet i Senegal ved å gi en gave merket 402 001 til konto 1503 02 13537, eller gi med kort ved å klikke på denne lenken!

Teksten sto opprinnelig på trykk i Ferskvare nr. 4/2018