Nyhetsbrev fra Karen Ekern oktober 2018

01. oktober 2018

Jeg hadde ønsket å kunne sende et fellesbrev for lenge siden, men det er først nå, etter en måned her, at internettforholdene er gode nok. Det er forøvrig en gammel erfaring at kommunikasjonen ser ut til å være avhengig av værforholdene. I år har det vært den beste regntida på lenge, og det betyr at det ofte er overskyet, vind og tordenvær.

Det er lettest å leve her hvis en greier å være litt fleksibel. Vi hadde planlagt å dra nordover i morgen, men så regna det ganske mye både natt til i går og i natt, og sjåføren vår i Ossobidjanja sier det ikke er forsvarlig å kjøre før om et par dager. Men folk er hoppende glade for nedbøren, fordi det trengtes litt mere for at avlingene skal bli modne.

Jeg har vært med på ett møte om Bibelskolehagen. Komiteen som har ansvar for dette skal ha månedlige møter. Dyrkinga er i full sving, så vi tror dette skal gå bra. Her er det foredla mais som vises fram. Det er meningen at det som dyrkes skal selges til såfrø.

Vi har tenkt å selge frukttrær også, og her er det småplanter som har kommet opp helt av seg selv på tomta vår som blir gravd opp. Nå er de plantet i plastposer som vannes. Etter hvert skal de podes, før de er klare for salg. På kasonké heter de tomborongo.

Det er et vilt tre som opprinnelig har svært små frukter.

De er rike på vitaminer og har tidligere blitt brukt mye i matlagingen. Ungene er ivrige etter å plukke og spise dem. Det er ganske nytt med poda trær, men det begynner å bli en del av dem nå, og de er veldig populære.

De poda trærne gir frukter på størrelse med en liten plomme, og disse gir gode inntekter. Vi håper at dette kan lykkes for å få inntekter til driften av Bibelskolen i framtida.

Det gledeligste som har skjedd for meg denne høsten, er at jeg har fått to kolleger her. Liv og Håkon Simonsen, som har vært hjemme i 17 år, er her som frivillige i 6 måneder. Ved forrige Maliopphold var de småbarnsforeldre, men nå er guttene voksne og kan være igjen i Norge. Vi har det veldig bra sammen. I sin tid bygde Håkon det huset jeg bor i, og nå er han travelt opptatt med vedlikehold og reparering av kraner og doer som drypper og renner, myggnetting med hull i, senger som knirker, skuffer som ikke vil inn i kommoden, skap som trenger litt fornying osv. Det har ikke vært noen praktisk mann her på lenge, og det merkes. Desto mer kjærkomment er det med det Håkon får gjort.

Liv og Håkon gleder seg over å være her, og det er kjekt for meg å kunne være sammen med Liv både på besøk hos folk og i andre oppgaver. Vi har vært et par ganger ute med bokvogna for å selge bøker, og det har vært fint. Vi har solgt litt og har ellers satt pris på å møte gamle og nye venner som vi har prata med.

Vi har nettopp hatt besøk fra Norge av et team som holder på med lederopplæring i kirka her. Det er samlinger i oktober og mars, og dette var 3. gangen. Det er planlagt 6 samlinger over 3 år. Over 70 personer fra menigheter og små grupper av kristne var samla i 2 dager for å høre om blant annet tjenende lederskap og hvor viktig hver enkelt er. Hvert lokale team skulle sammen planlegge hva de vil gjøre fram til neste samling for å styrke Gudsforholdet og fellesskapet og nå ut til nye med de gode nyhetene om Jesus og det de sjøl har opplevd av Guds kjærlighet og omsorg.

Vi ber om at de skal greie å sette dette ut i livet og praktisere det de har skjønt og fått med seg.

Som mange vet, er den økonomiske situasjonen i Normisjon bekymringsfull, men vi har stor tro på det vi holder på med og håper fortsatt mange vil være med å be og støtte arbeidet.

Hilsen Karen

Kontonr. for gaver, som vil bli satt stor pris på, er 1503.02.13537. Merk gaven med prosjektnummer 401 000, Normisjons arbeid i Mali. Du kan også gi en gave med kortbetaling eller tegne deg som fastgiver her.