Oslo Soul Teens med ny singel og nytt album

– I en verden der alle desperat forsøker å være like og følge strømmen: Vær deg selv for du er elsket og unik, sier Soul Children-sanger, Jonatan Hiis Ånestad.  

Tekst: Silje Jortveit – Foto: Bjørnar Strømsholm – Publisert: 29.04.22

Fredag slipper det livskraftige miljøet Oslo Soul Teens en ny singel som har fått tittelen «UNIQUE». Den er skrevet av Jonatan Hiis Ånestad, som er sønn av Soul-Children gründer Ragnhild Hiis Ånestad. Singelens innhold er basert på Jonatans eget vitnesbyrd: 

– På barneskolen følte jeg meg mye utenfor og gikk ofte alene i friminuttene. Det føltes som alle tenkte likt, kledde seg likt og oppførte seg likt – og at jeg ikke passet inn. Noen år senere fant jeg ut at jeg har dysleksi og ADHD. Og i disse vanskelige årene ble det viktig for meg å vite at Jesus er med meg, at jeg er elsket av Gud og skapt i Hans bilde.

På norsk oversettes tittelen på sangen hans til «Unik».

– Jeg skrev teksten til singelen «Unique» fordi jeg ønsker at alle skal vite og huske på at uansett hvem de er eller hva de går gjennom, så er de ikke alene.  

Oppvekst i Soul Children
Ånestad forteller at han nærmest har «vokst opp» i Soul Children-miljøet, og at koret har representert noe viktig gjennom alle barne- og ungdomsårene hans.   

– For meg har Soul Children og Soul Tweens-miljøet vært et fristed. Å komme på korøvelse er som å komme hjem. Uansett om jeg har en god eller dårlig dag så kan jeg komme som jeg er, og få styrke til hverdagen. Miljøet har også vært veldig viktig for troen min, forteller han.  

– Det er her jeg har fått lære om Bibelen og vokse som en kristen.  

Motvekt i musikkbransjen
Ånestad forteller at tekstene til sangene de har sunget i koret har formet ham til den personen han er i dag.  

– Sangene har på en måte alltid dannet «soundtracket» til hverdagene mine. Tekstene har vært med på å forme meg, rett og slett fordi jeg har sunget dem så mange ganger.  

Han håper at sangene i det nye albumet kan være med å forme og prege andre på en positiv måte: 

– Vår drøm er at det nye albumet til Soul Tweens skal nå bredt ut med et positivt budskap til mange mennesker. Vi ønsker å være en motvekt til det som ofte kan være overfladiske verdier i musikkbransjen.  

Til slutt kommer han med en kort oppfordring: 

– Lytt til den nye låta, del den videre og bli på den måten med på å fortelle folk at de er elsket og unike! 

Singelen er en del av del av albumet «Soul Stories» som er støttet av kulturmidler fra LNU og består av åtte nye låter som er skrevet og inspirert av personlige historier til ungdommer i Oslo Soul Teens. Sangene er produsert av Christian Ingebrigtsen, David Thullin og Soul Children-gründer Ragnhild Hiis Ånestad. Soul Children er en korbevegelse i Acta – barne og unge i Normisjon.