Populære økonomistudier på NLA

Sigbjørn Sødal er rektor på NLA.

NLAs økonomiutdanninger er ettertraktet blant førsteprioritetssøkerne. Antall søkere økte i år med hele 47 prosent. 

Tekst: Normisjon – Foto: NLA – Publisert 27.04.23

Totalt sett har NLA Høgskolen en økning på 13,5 prosent førsteprioritetssøkere i år, og har aldri hatt så mange førsteprioritetssøkere som i år.

Rektor Sigbjørn Sødal er godt fornøyd med årets søkertall, og viser til den store interessen for økonomiutdanning: 

– Vår nylig reviderte bachelor i innovasjon, markedsføring og ledelse, der det er mer enn fem søkere per studieplass, ser virkelig ut til å ha truffet markedet. Vi arbeider nå aktivt med å undersøke mulighetene for å øke antall studieplasser for å imøtekomme den store etterspørselen.

Interessen er for teologifagene har også økt, og NLAs utøvende musikkmiljø i Staffeldts gate befester sin posisjon som et nasjonalt ledende miljø i sitt slag. Her er det gode søkertall for studier innen utøvende rytmisk musikk. 

Færre vil ta lærerutdanning

Årets søkertall fra Samordna opptak har derimot gått ned for studier i pedagogikk, journalistikk, idrett og interkulturelle studier. Den nasjonale trenden med nedgang i søkertall til lærerutdanningene fortsetter, og dette er nå en synlig trend både i og utenfor de store byene. 

– Lærerutdanningene nasjonalt har opplevd en nedgang i søkertallene over tid. NLA er betydelig rammet av dette, men vi har gjort tiltak for å møte situasjonen på ulike måter, sier Amund Langøy, prorektor for utdanning.

– Vi har utviklet nye årsstudier, justert eksisterende studieprogrammer og er i ferd med å flytte hele lærerutdanningen i Bergen til bykjernen. Selv om disse tiltakene på sikt forhåpentligvis vil gi resultater, ser vi dessverre lite av det i årets søkertall.