Rett fra skolen til gjenbruksbutikken

Hver onsdag er tiendeklassingene, Rebekka og Marte, innom gjenbruksbutikken og hjelper til.

Tiendeklassingene i Normisjon Rogaland, Rebekka og Marte, får arbeidserfaring gjennom sosiale medier.

Tekst: Torunn Fjelde Hansen/Arne Sæteren – Foto: Galleri Normisjon, Sandnes

Hver onsdag etter skoletid går Rebekka Li og Marte Thesen til Galleri Normisjons gjenbruksbutikk i Sandnes. Her har de fått som oppgave å ta bilder av varer og legge dem ut til salg på sosiale medier.

– Det var far som tipset oss om dette. Han visste at vi var gode på sosiale medier, noe det var behov for. Han sa også at det ville gi oss gode og nyttige erfaringer å ta med videre, forteller Marte til regionbladet for Normisjon i Rogaland.

Også lørdager
Rebekka og Marte går i tiende klasse på Lundehaugen ungdomsskole og i tillegg til onsdager jobber de i butikken en lørdag i måneden.

 Oppgaven er først og fremst å ta bilder og legge ut på sosiale medier, men de hjelper også generelt til i butikken. På spørsmålet om det kan anbefales, trenger de ikke noe betenkningstid før svaret kommer: 

– Absolutt!

– Flere varer
Styreleder for Galleri Normisjon i Sandnes, John M. Urstad, forteller at dette fungerer veldig bra. 

– Facebook og Instagram er veldig viktig for oss, og antall varer på sosiale medier har økt, sier han.

Anita Næss Thorängen, daglig leder i Galleri Normisjon, sier dette om Rebekka og Martes innsats: 

– Dette er et utrolig bra opplegg, som kanskje flere av våre butikker kan kopiere. Det er veldig flott å få inn noen ungdommer som kan håndtere sosiale medier, og som kanskje kan ha noen ideer til butikkene, sett fra ungdommens ståsted.