Satt fri for å sette fri

– Jeg kommer fra en landsby det varmeste strøket i Nepal, derfor er jeg svart, ler Deepak Choudary. Han har gått en lang vei for å komme dit han er i dag.

Tekst Emilie Wang
Foto David Einan/Bjørn Aron Rydland

Deepak Choudary opplever at han er satt til å dele videre den friheten han selv er blitt gitt i Kristus.

En ring med stoler står midt på gulvet i det lille kirkebygget, og ungdomsmøtet går snart mot en avslutning. Likevel lager de ekstra tid til å snakke og dele av seg selv.

Deepak forteller at han har vokst opp med en suicidal far, hvor alkohol og andre former for rus ofte var en del av bildet. En kristen mann i landsbyen konfronterte Deepaks far: «Du har prøvd litt av hvert, men det har ikke hjulpet deg. Nå kan du prøve å lese i Bibelen, og hvis det ikke er til hjelp får du gjøre som du vil.» Etter dette kom han til tro, og ikke lenge etter tok også moren mot Jesus som Herre i livet sitt.

– Jeg likte det ikke, fordi det var ukjent for meg, forteller Deepak. – Jeg ble tvangsdøpt og gikk i kirken, men kjente ikke Jesus med hjertet.

Deepak forteller at han ikke hadde mange venner som barn, og at han snakket annerledes. Han tror at dette er grunnen til at han ikke ble godt likt. Opplevelsen av å ikke bli forstått og trodd var vond, og det hjalp ikke å konfrontere noen med det. I ung alder utviklet Deepak en psykisk lidelse. Ensomheten og depresjonen gjorde at han opplevde tomhet. Tomheten forsøkte han å fylle med pornografiske filmer som gjorde ham avhengig.

– Det ble min eneste venn. 

– Jeg pleide ikke lese i bibelen, sier Deepak, – men i en drøm hørte jeg en stemme si Nehemja, Nehemja om igjen og om igjen. Jeg spurte faren min hvem Nehemja var, eller hva det betydde. Han visste ikke.

Deepak begynte derfor å søke etter svar på egenhånd og fikk lese om munnskjenken Nehemja som ved hjelp av Gud fikk gjenoppbygget Jerusalems murer til Jerusalem.

– Jeg opplevde at Gud sa at jeg skulle gjenoppbygge meg selv, forteller han.

Gjennom bibellesning, bønn og faste, ble Deepak fri fra depresjonen. Han fikk ta et oppgjør med de tingene i livet som rev ned murene hans. Deepak studerer for tiden teologi på en bibelskole i Katmandu, og får være med på å gjenoppbygge murene i andre ungdommers liv gjennom vitnesbyrdet sitt.

– Jeg får se at Guds ord er virkekraftig.

Teksten er skrevet av studenter på linjen Global Disippel – Story&Media ved Gå Ut Senteret.

Relatert innhold

Sel munnbind frå døropningar

I Ecuador selges klesplagg og munnbind frå døropningar, og sitron og mandarin fra midtrabbattar. Gatesalget blomstrar til tross for restriksjonar og koronavirus.

Read article "Sel munnbind frå døropningar"

– Wow, det var dette Gud mente

Direktør i det lokale selskapet R&R Services, Raul Asgarov, fikk for flere år siden et syn av mange barn på en slette. I dag leder han Normisjons arbeid på Barnehjemmet i Merdekan i Aserbajdsjan.

Read article "– Wow, det var dette Gud mente"

«Hva skjer med prosjektene nå?»

– Vi har et ansvar for de menneskene vi jobber med i misjonslandene våre. Det ansvaret håper jeg også at folk vil være med å bære med oss, selv om noe av arbeidet er redusert og det er restriksjoner og nedstengninger i mange områder, sier Internasjonal leder Tore Bjørsvik.

Read article "«Hva skjer med prosjektene nå?»"