Ser fram til MER

Jørn Helland (t.v) og Stian Stokkebekk skal begge være med på MER-konferansen i Stavanger i januar neste år.

I løpet av tre måneder deltar Stian Stokkebekk og Jørn Helland på tre fellessamlinger for ansatte i Normisjon. – Det er viktig med slike treffpunkt for å bygge nettverk og få åndelig og faglig påfyll, sier de. 

Tekst og foto: Arne Sæteren – publisert 08.12.22

Stian Stokkebekk er fellesskapsutvikler for Acta og Normisjon i Sogn og Fjordane og Jørn Helland er forsamlingsleder Norkirken Ålgård i Rogaland. Stokkebekk er bosatt i Førde og har vært med på å etablere Norfellesskapet i byen der han også er med i lederteamet.  

I midten av januar reiser de på MER-konferansen i Stavanger der både ansatte og tillitsvalgte deltar. Nå, sent på høsten, har Stokkebekk og Helland deltatt på en samling for pastorer i Normisjon og et kurs for nyansatte.  

– Nyttige samlinger 

– Det var veldig nyttig og spennende å være med på pastorsamlingen og kurset for nyansatte selv om jeg har vært ansatt i Normisjon i seks år. Det har ikke passet å delta på disse kursene tidligere. Jeg synes det var fint å få informasjon fra sentralt hold i Normisjon, både om arbeidet i Norge og internasjonalt, forteller Stokkebekk. 

Jørn Helland er derimot nyansatt i Normisjon. Han startet i en nyopprettet stilling som forsamlingsleder i Ålgård i mai i år, og han synes det er kjempespennende å møte mennesker fra andre arbeidsgrener i organisasjonen. 

– Slike samlinger i Normisjon er helt nytt for meg. Jeg har både gledet og gruet meg, men vært mest spent. På de to samlingene jeg til nå har deltatt på, har det vært interessante emner som har blitt tatt opp. Dessuten ble det mange gode samtaler med kolleger i pausene. Blant annet har vår pastorale identitet vært tema, og spørsmålet om hvordan vi skal nå unådde er noe som opptar meg som tidligere utsending, sier Helland som var utsending for Misjonssambandet i Indonesia i åtte år. 

Møtes i Stavanger 

I midten av januar møtes Jørn Helland og Stian Stokkebekk igjen på MER-konferansen i Stavanger. 

– Jeg gleder meg til å møte andre mennesker fra ulike grupper i Normisjon og oppleve fellesskapet under MER. Vi er som en stor familie, sier han og fortsetter:  

– I Norkirken Ålgård bygger vi et lokalt fellesskap, men vi er også en del av noe større, både i Norge og i andre land. Mitt hjerte slår for kombinasjonen menighet og misjon. 

Stian Stokkebekk forteller at Region Sogn og Fjordane hadde meldt seg på konferansen i fjor som ble avlyst. 

– Det var synd for jeg synes det er viktig med slike treffpunkt for ansatte og frivillige i Normisjon. Den kommende konferansen ser jeg derfor fram til. Da får vi kjenne at vi er en del av en større enhet og at vi ikke bare sitter på hver vår tue. Det gir oss en god anledning til å bygge et nettverk, sier han. 

En hel etasje 

På MER-konferansen er det mulig å velge mellom rundt tretti seminarer, og Stian Stokkebekk forteller at han ønsker å være med på seminarer om evangelieformidling og menighetsplanting. 

Normisjon i Sogn og Fjordane har booket en hel etasje på et av konferansehotellene og tilbyr fellesreise fra regionen til Stavanger. 

– Vi har reservert 12 rom og nå har vi bare to rom igjen. Jeg regner med at nærmere 20 mennesker fra vår region blir med, forteller regionleder Jostein Bildøy, og fortsetter:  

– Denne konferansen er så viktig at regionen gir gratis opphold og reise til medlemmene i Acta-styret. 

– Kort vei 

Jørn Helland har ikke et nøyaktig tall på hvor mange fra hans menighet som har meldt seg på, men han vet om noen. 

– Vi reklamerer for den i forsamlingen, og fordi det er så kort vei til Stavanger, håper jeg noen vil bli med på samlingene der, sier han. 

Til nå har 248 meldt seg på, og MER-komiteen appeller nå spesielt til tillitsvalgte og andre frivillige om å bli med. Skjer dette innen 10. desember får man 300 kroner i rabatt. Dessuten er det spesialpris for frivillige under 26 år. 

Her kan du melde deg på.