Sing Along og Jesus-glede!

Det ble skikkelig folkefest under Soul Childrens første Sing Along!

150 mennesker tok turen da Soul Children inviterte til sin aller første «Soul Children Sing Along Concert». Det ble en helaften uten like! Det var Jesus, det var liv og det var yrende sang-glede.

Tekst: Elise F. Osmundsen – Publisert: 12.04.24 – Foto: Bjørnar Strømsholm

Oslo Soul Children har vokst seg til et stort og kvalitetsikkert kor, og er ofte på oppdrag for store kommersielle aktører. Dermed er det ikke alltid det blir like mye av de gode gamle Soul Children-slagerne når det er øvelse og opptreden.

Så da en av ungdommene i koret i høst kom til dirigent Ragnhild Hiis Ånestad og sa «Kan vi ikke synge litt mer av de gamle sangene våre?», vokste det frem en god idé: 

Hva om vi inviterer til skikkelig folkefest og allsang hvor Soul Children sine originallåter og kjente gospelklassikere får stå i fokus?

Hver siste søndag i måneden er det fast Soul Church i Storsalen. Men i mars 2024 havnet 1.påskedag på denne søndagen og månedens Soul Church gikk derfor ut. Så hva passet vel da bedre enn en real Sing Along i mars måned i stedet? 

Traff midt på

Soul Children ønsker å være en trygg arena for alle, og spesielt for de som ikke alltid føler de finner sin plass. Dette er også litt av målet med Soul Church; at de som ikke alltid kommer på gudstjeneste til vanlig, kjenner at de også hører til. Dermed ble det en naturlig tanke for Sing Along-konserten også. 

Her skulle de som kommer på vanlig søndagsgudstjeneste kl.11 og de som kommer på Soul Children og Soul Church, komme sammen. Og det funket! 

– Vi gikk bredt ut og traff midt på, forteller Ragnhild engasjert.

– Det passa for alle!

20.mars var flere hundre samlet i Storsalen i Oslo på Sing Along konsert.

Fant nostalgisfølelsen

Synne Tveitereid (18) er en av de ungdommene som kom til Ragnhild med et ønske om å synge litt gamle sanger igjen. Hun var også med på konserten.

 – Vi har så nostalgifølelse til de gamle sangene, og derfor er det ekstra gøy å synge de. 

Hun og bestevenninna Lina snakka om at de måtte få til en konsert eller en øvelse eller noe for å ta frem de gamle sangene, samt litt god gammeldags gospel.

– Hver gang hun og jeg er samlet, setter vi på en Soul Children-sang og lager fullt Sing Along-opplegg. Det er alltid veldig gøy, ler Synne.

Synne forteller at hun storkoste seg sammen med de andre sangerne.

En spesiell atmosfære

I salen var det mange fra Soul Children-familien og tilhengere som er vokst opp i Soul Children-bevegelsen. Synne beskriver Sing Along-konserten som en spesiell opplevelse. 

Det var ikke noe press på at det måtte være riktig, det bare var skikkelig gøy, forteller hun:

 – Det ble en veldig kul atmosfære fordi det bare var en trygg greie. Vi bare kosa oss der oppe, og det så jeg på flere av de som var i salen at de gjorde også. 

Slapp seg løs

I tillegg til Oslo Soul Children, var også Soul Choir, Soul Children sitt kor for voksne, med på moroa. Hele 150 sangere var til sammen med i koret, like mange som i salen. 

– Det blir en helt egen atmosfære når vi får med de voksne i Soul Choir også, forteller hun.

Rundt 150 var samlet i publikum på Sing Along.

Synne nevner at det også var veldig gøy å se hvordan de yngre i koret hadde det på konserten. Hun opplevde at de slapp seg mer løs og bare koste seg.

– De forstod liksom at de kunne leke seg litt mer, noe som gjorde at de ikke var så nervøse og slapp seg litt mer løs. Det var veldig, veldig kult å se.

Tydelig mening

Selv om det i seg selv er fint og gøy å samles til en Sing Along-konsert, og Soul Children er en arena der alle skal føle seg hjemme, er Ragnhild også veldig tydelig på at alt har en større betydning og et høyere formål.

– Det er misjon dette, sier Ragnhild og legger til: 

– Det er ikke noen tvil om hvorfor vi holder på med det vi gjør. 

Les mer om Soul Children bevegelsen