Skal ha konsert på MER

Lewi Bergrud er kjent fra konserter og flere tv-opptredener.

– Om jeg spiller på pub eller i kirken, så er budskapet det samme, forteller artisten Lewi Bergrud. I midten av januar skal han ha konsert under MER-konferansen til Normisjon i Stavanger.

Tekst: Arne Sæteren – Publisert 16.11.2024

Lewi Bergrud er fra Østre Toten og er kjent fra konserter og flere tv-opptredener.

Blant annet var han med i gospelprogrammet Alle tiders sanger Nashville med norske og svenske artister som ble sendt på NRK i mai i år.

– Stolt av det jeg tror på

Hans nyeste prosjekt er Salmer på Pøbb og dette vil han og bandet gi smakebiter fra under konserten i Stavanger. Salmer på Pøbb har samlet fulle hus flere steder, blant annet i Oslo sentrum.

– Repertoaret mitt i Stavanger blir nok blandet, men enten det er mine egne sanger eller salmer, så er budskapet det samme. Jeg er stolt av det jeg tror på, og det vil jeg formidle enten det er i kirken, på bedehuset eller puben. Om ikke alle finner Jesus med en gang, håper jeg å ha gitt tilhørerne noe som er til tro, håp og trøst, sier Lewi Bergrud, og fortsetter:

– Vi lever i spennende tider. Noen mennesker er redde og lengter etter noe mer. Vi trenger hjelp fra noen som er større enn oss. 

Troverdig og ekte

Lewi Bergrud forteller at han har vokst opp i et kristent hjem og at foreldrenes tro har blitt formidlet på en troverdig og ekte måte. 

– Troen har alltid betydd mye for meg, og i barndomshjemmet var den en naturlig del av hverdagen. For oss var det like naturlig å sette oss sammen å be en tirsdag formiddag som å snakke om vær og vind. Det har jeg tatt med meg videre, forteller han.

Barndomshjemmet var også fylt av musikk og det glade bedehusmiljøet mener han er et uvurderlig utgangspunkt for en videre karriere i musikk- og formidlingsbransjen. 

– For meg er det derfor naturlig å være musiker, forteller han.

– Lett å svare ja

Da spørsmålet fra Runar Liodden, daglig leder i Acta og leder for MER-konferansen, kom om å holde konsert under MER-konferansen i Stavanger, trengte han ikke betenkningstid. 

– Dette kunne ikke bli feil, og det var lett å svare ja. Runar Liodden har jeg møtt på noen av mine konserter og har hatt gode samtaler ham, avslutter Lewi Bergrud.

Runar Liodden mener Lewi Bergrud har en unik evne til å skape en egen nerve på konserter han holder. 

– Lewi byr på seg selv med ærlige historier fra eget liv og fra konserter han har holdt. Jeg har ledd og grått om hverandre. I tillegg er han tydelig på troen på Jesus og hva den betyr for ham. Jeg storgleder meg til en inspirerende konsert med Lewi og drivende dyktige musikere på MER, sier Runar Liodden.

Lyst å komme på MER-konferansen? Sjekk ut hjemmesiden her