Skapte sin egen arbeidsplass

19åringen Sokhina Tudu er en av mange som har fått lære å sy gjennom Normisjon Bangladesh sin syskole. Nå har hun månedlig inntekt for produktene hun lager. 

Tekst: Normisjon – Foto: Normisjon Bangladesh – Publisert: 25.03.222

Sokhina Tudu er stolt over produktene hun lager. Det er alt i fra skjørt og sjal, til hele «shalvar kameezer» som er en tradisjonell klesdrakt i Bangladesh. Plaggene har mange farger og ulike mønstre, slik stilen gjerne er i dette fargerike og frodige landet. 

I Bangladesh har Normisjon en vennskapskirke, Bangladesh Northern Evangelical Church (BNELC) som består av mange menigheter i ulike regioner. I Sokhina sin landsby ligger en av de eldste, og det var gjennom denne menigheten at hun fikk høre om syskolen, som drives av Normisjon Bangladesh.

– Etter at jeg var ferdig på syskolen begynte jeg å sy mye hjemme. Nå vet alle i landsbyen at jeg er god på å sy, og jeg har skapt en inntekt som er blitt en viktig støtte til familien min. Vi er fire søstre og foreldrene mine, forteller Sokhina.

– Jeg har alltid flere nye ordrer som jeg skal sette i gang med, og har en månedlig inntekt på sy-arbeidet mitt. 

Besøk fra Norge
I februar fikk representanter fra Normisjon sentralt besøke syskolen, som ligger helt øst i Bangladesh. Mirjam Artmark Aanensen, landansvarlig for Bangladesh, forteller om inspirerende møter med tidligere elever ved skolen:

– Det var oppmuntrende å høre at jentene ikke bare satte pris på å lære og sy klær, men også å lese Bibelen og be sammen. Av de tidligere elevene var det flere som fortalte at sying nå ga dem egen inntekt, sier hun.