– Som Guds berøring i arbeidet

I fjor mottok SAT-7 en testamentarisk gave som fikk stor betydning, forteller Johansen.

En testamentarisk gave fra Normisjon førte til at den kristne tv-kanalen, SAT-7, kunne fortsette uten drastiske endringer i krevende pandemi-tid.

Foto og tekst: Inga Lill Nyvoll – Publisert 13.01.2022

Det var rett etter nyttår i fjor, at tv-kanalen SAT-7 mottok en gave på nærmere én million kroner via en tidligere giver i Normisjon. Den testamentariske gaven hadde helt spesiell timing, forteller Kurt Johansen som har arbeidet som internasjonal kontakt for tv-kanalen i over 20 år:

– Jeg vil kalle det Guds berøring i arbeidet vårt. Det kom helt uventet og rørte oss virkelig, forteller Johansen.

Viktig bidrag
SAT-7 har vært Normisjons samarbeidspartner i mange år. De lager programmer med et ønske om å spre Guds kjærlighet til tusenvis av hjem i Midtøsten og Nord-Afrika via satelitt.

– Denne gaven bidro til at vi kunne fortsette det viktige arbeidet vårt uten å måtte gjøre drastiske endringer i en krevende tid. Vi har faste utgifter som vi må forholde oss til. Dersom vi ikke får betalt utgifter som opprettholder satellitt-dekningen, risikerer vi at kanalen skrus av og at vi mister publikummet vårt, sier Johansen.

Under pandemien fikk de beskjed fra flere faste partnere at støtten kom til å bli mindre.

– Vi var forberedt på at vi ikke kunne regne med den samme støtten som vi vanligvis får. Likevel er det ingen hemmelighet at vi, som mange andre kristne organisasjoner, opplever usikkerhet i møte med en pandemi, sier Kurt Johansen.

Han takker for alle givere som engasjerer seg for arbeidet til SAT-7! Les mer om SAT 7 og deres arbeid her.