Sommerens råeste uke

Ei uke med utrolig mye program, men først og fremst ei uke hvor vennskap bygges og styrkes. Vennskap med hverandre og vennskap med Jesus. 

15. august 2019
Tekst Thomas Thesen/Sigrid Rege Gårdsvoll
Foto Normisjon

«Sommerens råeste uke» står det på flyeren til 10:13-festivalen på Horve ungdomssenter i region Rogaland, og det kan de over 350 deltakerne og 150 lederne skrive under på.

Festivalen, som startet med 37 deltakere i 2012 og har tatt av i årene siden, er bygget på verdiene trygghet, trivsel og tro.

Trygghet handler om at lederne er tilgjengelige, passer på, og at deltakeren skal kunne få være seg selv her. Trivsel handler om at det er så mye kjekt som skjer, og at det er gode muligheter for å bli bedre kjent med andre deltakere. Tro handler om Jesus – hvem Han er og hva er det han vil – og at tro på Jesus også handler om deg og ditt liv, sier festivalsjef Leif Inge K. Sørskår.

Det var over 50 deltakere som ga uttrykk for at de ville «åpne hjertet for Jesus», som spørsmålet lød. Da er alle timer som er brukt gjennom året på denne festivalen verdt det. Til sammen bruker våre ledere over 10 000 timer på denne festivalen. Det er rett og slett imponerende!

Det gikk ikke mange minutter etter festivalen var slutt før mailer og meldinger fra foreldre begynte å tikke inn. «Tusen takk», «vi er utrolig takknemlige», «dette er bare helt fantastisk», «er mektig imponert», «datteren vår kom jublende hjem», og slik kunne vi fortsatt. Denne festivalen setter spor i hundrevis av deltakere og deres familier. Spor som, for noen, vil ha en betydning inn i evigheten.

– Det er mange å takke etter en slik festival. Det er foreldre, ledere, dugnadsfolk, ansatte på Horve og alle andre som snakker varmt og godt om festivalen. Men først og fremst retter vi en stor takk til Jesus og en stor takk for at vi får være med på det som Han gjør, sier Actaleder i region Rogaland Thomas Thesen.

Relatert innhold

Sel munnbind frå døropningar

I Ecuador selges klesplagg og munnbind frå døropningar, og sitron og mandarin fra midtrabbattar. Gatesalget blomstrar til tross for restriksjonar og koronavirus.

Read article "Sel munnbind frå døropningar"

– Wow, det var dette Gud mente

Direktør i det lokale selskapet R&R Services, Raul Asgarov, fikk for flere år siden et syn av mange barn på en slette. I dag leder han Normisjons arbeid på Barnehjemmet i Merdekan i Aserbajdsjan.

Read article "– Wow, det var dette Gud mente"

«Hva skjer med prosjektene nå?»

– Vi har et ansvar for de menneskene vi jobber med i misjonslandene våre. Det ansvaret håper jeg også at folk vil være med å bære med oss, selv om noe av arbeidet er redusert og det er restriksjoner og nedstengninger i mange områder, sier Internasjonal leder Tore Bjørsvik.

Read article "«Hva skjer med prosjektene nå?»"