Søndagstrøkk på GFs siste dag

En stappfull Normisjonshall fikk med seg en skikkelig Soul Church-gudstjeneste ut i sommerferien på Sommer i Sørs siste dag.

Soul Church er et nytt konsept fra Soul Children. Gudstjenesten er utviklet for ungdom, deres familier og venner – og alle som vil være med.

Det er komponert ny liturgisk musikk og gudstjenesten er lagt til rette for rikelig med lovsang. Uttrykket er ungt men alle tekstene er på norsk, og det så ut til å engasjere i alle aldre.

Oslo Soul Children kom til Grimstad på sin sommerturné, og deltok på festmøte lørdag kveld, i tillegg til festgudstjeneste søndag. 

Gudstjenesten ble ledet av Jann Even Andresen, pastor i Salem Trondheim, og Johanne Holmedahl fra Oslo Soul Children. 

Normisjons direktør i Mali og Senegal, Therese Glendrange, fortalte forsamlingen om arbeidet i Mali, og Agenda 1-arbeidet som nå drives i de nasjonale kirkene, og som har skapt større samhold mellom menighetene og et større sosialt engasjement i lokalsamfunnet. Glendrange trakk også fram språkarbeidet som Normisjon har vært med på å drive fram, språkene malinké og kasonké er nå anerkjent som offisielle språk mye på grunn av arbeidet som Normisjon har gjort med skriftliggjøring av språket og å skape grammatikk.

Generalsekretær Anne Birgitta Langmoen Kvelland talte over Normisjons verdier «elsket og sendt», om å være en ambassadør og være sendt av Jesus, før de nærmere 1000 fremmøtte delte nattverd.