Soul Children får Oslo bys kunstnerpris 2020

Fredag 26. mars ble prismottakerene av Oslo bys kulturpris og kunstnerpriser offentliggjort. Da ble det kjent at Oslo Soul Children-bevegelsen får en av de fem kunstnerprisene for 2020.

– Jeg ble så rørt og utrolig glad da ordfører Marianne Borgen ringte og fortalte at vi fikk denne fantastiske tildelingen, sier Soul Children-gründer Ragnhild Hiis Ånestad.

Soul Children er landets hurtigst voksende korbevegelse, og har kor blant flere aldersgrupper mange steder i landet og internasjonalt.

Oslo Soul Children tildeles Oslo bys kunstnerpris for 2020 for å ha gitt inspirasjon og sang- og musikkglede til tusenvis av barn i Norge og globalt, og bidratt til å sette Oslo på korkartet, skrives det i pressemeldingen fra Oslo Bystyre.

Kunstnerprisene deles årlig ut til personer, grupper eller kulturvirksomheter som i det siste eller de seneste år har gjort en fremragende innsats innen Oslos kunstliv. Prisene ble opprettet i 1978 og består av et diplom og 50 000 kr.  

– Det er en utrolig motivasjon og til stor inspirasjon for å stå på videre i et viktig arbeid. Det er også godt å oppleve og bli lagt merke til med alt det vi gjør sammen med alle ungdommene i korene, sier Ånestad.

– Det er en stor ære å bli tildelt denne prisen, sier Ragnhild Hiis Ånestad.

I år er det 20 år siden Soul Children startet sitt første kor. I dag finnes det over 200 lokale kor i Norge, og over 150 internasjonalt.

– Nå gleder vi oss veldig til å være med å markere dette i Oslo Rådhus i løpet av våren, sier Ragnhild Hiis Ånestad.