Soul Children får Oslo bys kunstnerpris 2020

Fredag 26. mars ble prismottakerene av Oslo bys kulturpris og kunstnerpriser offentliggjort. Da ble det kjent at Oslo Soul Children-bevegelsen får en av de fem kunstnerprisene for 2020.

– Jeg ble så rørt og utrolig glad da ordfører Marianne Borgen ringte og fortalte at vi fikk denne fantastiske tildelingen, sier Soul Children-gründer Ragnhild Hiis Ånestad.

Soul Children er landets hurtigst voksende korbevegelse, og har kor blant flere aldersgrupper mange steder i landet og internasjonalt.

Oslo Soul Children tildeles Oslo bys kunstnerpris for 2020 for å ha gitt inspirasjon og sang- og musikkglede til tusenvis av barn i Norge og globalt, og bidratt til å sette Oslo på korkartet, skrives det i pressemeldingen fra Oslo Bystyre.

Kunstnerprisene deles årlig ut til personer, grupper eller kulturvirksomheter som i det siste eller de seneste år har gjort en fremragende innsats innen Oslos kunstliv. Prisene ble opprettet i 1978 og består av et diplom og 50 000 kr.  

– Det er en utrolig motivasjon og til stor inspirasjon for å stå på videre i et viktig arbeid. Det er også godt å oppleve og bli lagt merke til med alt det vi gjør sammen med alle ungdommene i korene, sier Ånestad.

– Det er en stor ære å bli tildelt denne prisen, sier Ragnhild Hiis Ånestad.

I år er det 20 år siden Soul Children startet sitt første kor. I dag finnes det over 200 lokale kor i Norge, og over 150 internasjonalt.

– Nå gleder vi oss veldig til å være med å markere dette i Oslo Rådhus i løpet av våren, sier Ragnhild Hiis Ånestad.

Relatert innhold

Lytter til Bibelen via en app

Normisjon arbeider blant flere folkegrupper der mennesker utsettes for fiendtlige holdninger og forfølgelse for sin tro. Les om folkegruppen som lytter til Bibelen gjennom en app.

Read article "Bibelen til kristne i det skjulte"

Nå kan du søke om GUS-stipend

Er du etablert i arbeidslivet, men kunne tenke deg å ta fri for å studere Bibelen? Gå Ut Senteret har nå etablert GUS-stipendet. Søknadsfrist 20.april.

Read article "Etablerer GUS-stipend"

Fra landsby til landsby på sykkel

– Relasjonsbygging har vært en viktig del av arbeidet i Mali. Det handler mye om at vi jobber på grasrota, lærer oss språket og kulturen i landet, skriver Karen Ekern.

Read article "Fra landsby til landsby på sykkel"