Soul Children inntar Oslo

21.-23.okt vil kor fra flere land samles i Oslo på en internasjonal festival.

Kor fra Norge, Sverige, Danmark, England, Skottland og Ecuador blir med Soul Childrens internasjonale festival i Oslo 21.–23. oktober. 

Tekst: Arne Sæteren – Foto: Soul Children – Publisert: 07.10.22

– 1535 deltakere har meldt seg på til nå, men vi har plass til flere. Oslo Spektrum rommer 9000 mennesker, og det er mulig å melde seg på helt fram til festivalen starter, sier Ragnhild Hiis Ånestad, gründer og leder av Soul Children-bevegelsen

Festivalen er for sangere fra femte klasse og oppover, deres ledere og foreldre – og alle andre.

Gratis konserter

Base for festivalen er Oslo Spektrum, men Soul Children-sangerne og musikerne vil synes også godt andre steder i byen. Lørdag ettermiddag er det stor konsert på Universitetsplassen der festivalens kor har konsert klokka 16.00. Ellers inviteres det til Soul Church Concert i Oslo Spektrum søndag klokka 15.00. Den også er gratis for publikum.

­– Alle er hjertelig velkomne til å være med i Soul Children-familien og oppleve glede og begeistring. Både for å få ny inspirasjon og nye venner, og ikke minst for å være en del av et fantastisk fellesskap med Jesus i sentrum, sier Ragnhild Hiis Ånestad, og fortsetter:

– Her blir det massevis av god forkynnelse, sang, musikk og topp stemning, for unge og eldre. Det blir en samling for voksne med god undervisning og egen gospelkorworkshop, parallelt med at de unge forbereder seg til friluftskonsert og Soul Church Concert.

Lørdag 22.okt er det stor konsert på Universitetsplassen der festivalens kor har konsert klokka 16.00.

Se film om arrangementet her

– Også for besteforeldre

– Enkeltpersoner over 16 år kan melde seg på i år. Er det mange som har gjort det?

 – Det er ikke så mange enda, så her må gjerne flere enkeltpersoner bare henge seg på, om de er ungdommer, unge voksne, ledere, foreldre, andre voksne, besteforeldre eller bare nysgjerrige på hva Soul Children er, svarer Ragnhild Hiis Ånestad. 

– Som en familie

Tema for årets festival er «We Are Family», og Ragnhild Hiis Ånestad viser til Paulus som omtaler de troende som søsken.

–  Det må bety at han tenker at det kristne fellesskapet er av en slik karakter at det kan beskrives som en familie. I denne familien, i Kristus, er alle velkomne. Selv om det er mange skiller mellom oss, forener Kristus oss. Jeg ønsker at Soul Children-familien skal være et fellesskap der alle føler seg velkomne. Det at vi alle er skapt forskjellige gjør at vi på en fantastisk måte kan utfylle hverandre og gjøre hverandre gode. Og jeg unner alle, i alle generasjoner og nasjoner, å få oppleve dette, sier hun. 

I 15 land

Soul Children er i vekst, og er en korbevegelse som sprer seg til flere land. I Norge er det nå nærmere 150 aktive Soul Children-kor, og det er like mange avleggere i 14 andre land over hele verden.

Helt frem til festivalstart kan deltakere melde seg på, via checkin.no eller ved å sende epost til kontakt@soulchildren.no