Populære fjell-leirer

På dagen var det tilbud om fotturer i fjellet med ulike lengder og terreng.

Kombinasjonen friluftsliv og forkynnelse slår godt an blant seniorene i Normisjon. Nå i august arrangerer organisasjonens seniorutvalg to fjell-leirer i Hemsedal.

Tekst: Arne Sæteren – Foto: Hilde Halvorsen – publisert 22.08.23

Fjell-leirene i Normisjon har lang tradisjon, og har blitt et ettertraktet tilbud.

Hilde og Alf Halvorsen, med over 40 år bak seg som misjonærer i Mali og Senegal, var med som forkynnere og ledere på den første leiren nå i høst.

Misjonsforkynnelse

– Jeg ble veldig positivt overrasket over å møte så mange mennesker fra klassiske misjonsforeninger i Normisjon. De er fortsatt aktive og misjonsengasjerte, og jeg ble ekstra oppmuntret til å legge vekt på misjonsoppdraget i min forkynnelse. Flere av dem fortalte at de har bedt for Hilde og meg i mange år, forteller Alf Halvorsen.

Tove Rustan, tidligere lærer på Bibelskolen og Høgskolen i Staffeldts gate, holdt bibeltimer om trosbekjennelsen. – Det var solid undervisning en hel time til ende, forteller Halvorsen.

Tove Rustan Skaar, sprek bibeltime holder, på toppen av Røggjin, 1370 meter over havet.

Siste kvelden var det delekveld og Alf Halvorsen forteller at mange av deltakerne kom med gode og godt forberedte vitnesbyrd.

Flere typer fotturer

På dagen var det tilbud om fotturer i fjellet med ulike lengder og terreng. Den lengste og mest krevende turen hadde en stigning på 900 meter i løpet av seks-sju kilometer.

– Disse fjell-leirene har en spesiell appell til mennesker som liker å gå turer i fjellet, og deltakerne var alt fra nyslåtte pensjonister til mennesker på over 80 år. Jeg er overrasket hvor spreke mange av deltakerne var, forteller Halvorsen, og legger til: 

– Jeg merket meg også at vestlendingene nok er mer fjellvante enn oss østlendinger.

Som et høydepunkt under leiren trekker Alf Halvorsen fram en busstur tur til Vettisfossen i Årdal. Den er Nord-Europas høyeste, uregulerte vassdrag.

Fullt hus denne uken

Denne første leiren var så godt som fulltegnet, men på grunn av ekstremværet Hans trakk ti av de påmeldte seg. På leiren som pågår nå, er det derimot fullt hus med 72 deltakere. Denne leiren varer fram til fredag 25. august.