Sprer godhet i nærmiljøet

BiG-elever Maria Leite Kallevik og Marit Delin som deltok på godhetsdagene og samlet panteflasker.

13.-15. oktober tok noen av studentene ved Bibelskolen i Grimstad (BiG) en pause fra studiene. I stedet hjalp de mennesker i nærmiljøet.

Tekst: Arne Sæteren – Foto: Simen Grøteide/BiG – Publisert: 18.10.22

Godhetsdagene er et tiltak i regi av bibelskolen i samarbeid med TilStede, et organisert, felleskristent hjelpearbeid. Mennesker som ønsker hjelp kan melde dette til Tilstede, og i forrige uke var NRK Sørlandet med to av bibelskolestudentene til en rumensk familie sammen med Maria Haugum Berge fra TilStede.

Anne Mari Vadset, rektor på BiG forteller at skolen har arrangert godhetsdager i fem år og at rundt femti studenter var med i år.

– Vi ønsker å gjøre noe utadrettet, og ved hjelp av TilStedes nettverk kommer vi i kontakt med mennesker som ønsker hjelp. Det kan være handling i butikken, rydding og vasking, og noen ønsker besøk og noen å drikke kaffe sammen med, forteller Anne Mari Vadset.

Les saken hvor NRK fikk bli med på et hjemmebesøk her

Relatert innhold

Engasjerer unge til å bli fattigdomsbekjempere

Ådne Berge har vært aktivt engasjert i Normisjon i nærmere 40 år. Fortsatt er han like inspirert.

Read article "En trofast fattigdomsbekjemper"

Agenda 1 vokser i Mali

Kristne i Mali tørster etter Bibel-undervisning, forteller lokale kristne i landet. Nylig møttes 50 mennesker for å oppmuntre og be for hverandre.

Read article "Lengter etter kristent fellesskap"

Fikk være med og døpe den første kristne i landsbyen

Etter nesten 10 år med såarbeid har en malinke valgt å tro på Jesus som sin frelser. Denne påsken minnes vi om at Jesus overvant det onde en gang for alle, skriver vår utsending i Senegal.

Read article "Den første kristne i landsbyen"