Stevnerekord på BiG 

Bibelskolen i Grimstad (BiG) har blitt et av de mest populære stevneområdene i Kristen-Norge. I løpet av denne sommeren har rundt 5000 mennesker fra inn- og utland møttes der. 

Under stevnet Åpen Himmel på Bibelskolen i Grimstad i sommer var det 1200 deltakere. Foto: Bjørn Wang

Tekst: Arne Sæteren – publisert 29.08.23 

Denne sommeren ble det satt ny rekord, og Kasandra Koliagki, arrangementsansvarlig på BiG, forteller til Grimstad Adressetidende at de på det meste hadde 1200 spisegjester på en dag. 

Sommeresongen på Bibelskolen i Grimstad starter ved Sankthans og varer fram til midten av august. Normisjon har i mange år hatt et sommerstevne på skolen, men også andre organisasjoner og kirkesamfunn velger å legge sine sommerarrangementer dit.  

Blant dem kan nevnes Lys og salt, Ordet Israel og Åpen Himmel. På sistnevnte arrangement var det hele 1200 deltakere. To av organisasjonene var nye på BiG i år. 

Må si nei 

Tommy Land, daglig leder for BiG catering og event AS forteller at de ikke trenger å markedsføre skolen som stevnearena.  

– Dette tilbudet markedsfører seg, vi får flere henvendelser om stevner enn i var kapasitet til. Derfor må vi også si nei til organisasjoner som ønsker å arrangere stevner og leirer hos oss. 

Bibelskolen ligger fint til ved sjøen i Grimstad. Dronefoto: Inge Aasgaard

Tommy Land tror både beliggenheten og gode fasiliteter gjør skolen attraktiv som stevnearena. 

– Vi ligger ved sjøen i Grimstad som er en av Norges mest solfylte byer, og vi har gode lokaler. Normisjonshallen, som ligger på vårt område har plass til over tusen mennesker, og i tillegg kan skolens egne lokaler og Norkirkens bygning på området benyttes, forteller han. 

Catering hele året 

BiG catering og event AS ble etablert i 1995, og er 100 prosent eid av Normisjon. Tommy Land forteller at eventdelen av selskapet står for sommerdriften og at halvparten av omsetningen for selskapet gjøres om sommeren. 

– Catering har vi hele året. I tillegg til å bespise skolens studenter leverer vi mat til både privatpersoner, offentlige etater og næringslivet, forteller Land.