Stolt over musikken

De to siste årene den tradisjonelle musikken fått høyere status blant elever og lærere på skolen i Tambo.

Tekst Åse Røsvik
Foto Mushuk Kawsay

Oscar er også med i en dans- og musikkgruppe i menigheten sin, og gleder seg over å få bruke talentene sine på flere steder

Da ble den entusiastiske og svært dyktige musikklæreren Rafael Pumabilla ansatt. Med ham har quena-fløyte og charango, gitar og skinntrommer inntatt klasserom og spesialprogram.

Sammen med noen av guttene har han dannet en musikkgruppe, som ofte stiller opp, kledt i broderte skjorter og med populær andesmusikk og lovsanger i tradisjonell musikkdrakt.

Nå blir Mushuk Kawsay bedt om å sende gruppen til andre arrangement i kommunen. Og det gjør de gjerne, som stolte representanter for skolen sin og kichwa-kulturen.

Oscar, en avgangselev på 18 år, er med i gruppen. Han forteller at han kunne spille litt gitar før, men nå har han også lært å spille charango.

– Det er gøy å spille i gruppe, smiler han, og legger til at han også er med i danse- og musikkgruppe i lokalkirken sin.

Lærer Rafael øver nå med en ny gruppe, fra åttende klasse. Fra neste skoleår gleder de seg til å ta over som skolens musikere og stolthet.

Vi ber for: Lærere og elever på Tamboskolen

Gi en gave til arbeidet ved Tamboskolen her. 

Teksten sto opprinnelig på trykk i Ferskvare 2/2018