Stor glede over vekkelse på Sørlandet 

Møtedeltakerne kommer tidlig for å sikre seg plass. Her i nytt lokale

Det som begynte som en møtehelg på Vigeland i Agder har nå blitt en vekkelse. I slutten av april inviteres det til møtehelg for sjette gang.

Tekst: Arne Sæteren – Foto: Sven Teistedal/Bjørn Nordgaard, Verdinytt.no – Publisert 20.04.23

– At det nå har brutt ut vekkelse i et av våre fellesskap, er en stor glede. Vi i Normisjon er jo en vekkelsesbevegelse. Kort sagt betyr det at vi forkynner de gode nyhetene om Jesus, sier generalsekretær Kjetil Vestel Haga om møtene på Vigeland i Agder. 

Det var Verdinytt.no som først fortalte om vekkelsen på Vigeland.

– Når evangeliet lander hos mennesker så de får møte Jesus og vil følge ham, ja, da er gleden på topp hos oss! For vekkelse handler ikke om en spesiell form eller et særskilt miljø, nei, den griper tilbake til Jesus selv, sier Vestel Haga og fortsetter: 

– Jeg tror mange lengter etter dette. Vi lever i en tid der sekulariseringen preger samfunnet, og mange kan føle på motløshet. Da er det veldig oppmuntrende å se at Gud åpner nye dører til mennesker gjennom det som skjer på Vigeland.

Stadig nye blir frelst

Det var i begynnelsen av februar den første møtehelgen på Vigeland ble holdt og i slutten av april inviteres det til møtehelg for sjette gang. 

Geir Norum, nestleder i styret i Vigeland Normisjon, forteller til normisjon.no: 

– Det er stadig nye mennesker som blir frelst, fornyet i sin tro og noen opplever å bli helbredet. Hvor mange er vanskelig å si, fordi mennesker også tar imot Jesus i benkeradene uten at vi registrerer det.

Arthur Robertsen (til venstre) er forkynner på møtene på Vigeland. Her sammen med Geir Norum, nestleder i styret i Vigeland Normisjon.

Måtte flytte 

Norum forteller at møtedeltakerne kommer tidlig for å sikre seg plass. 

– Bedehuset vårt ble for lite, og selv etter at vi flyttet til De Frie Evangeliske Forsamlingers menighetshus med vel 500 sitteplasser, blir huset fylt. Det kommer mennesker fra fjern og nær til møtene, ikke bare fra vårt nærområde, forteller Norum.

Han legger til at vekkelsen blir lagt merke til i bygda. 

– Når parkeringsplassen utenfor møtelokalet fylles opp helg etter helg, så skjønner folk at det er noe som skjer. Dessuten er det flere som forteller om møtene på Facebook.

– Bare Herren vet

Det er Arthur Robertsen (41) fra Mandal som er forkynner på disse møtene. Han er selvstendig næringsdrivende og er sangevangelist på fritiden. På møtene på Vigeland har han med et team med sangere og musikere.

På spørsmål fra Verdinytt.no om hvor dette skal ende, svarer Arthur Robertsen:

– Det er det bare Herren som vet. Vi tar en helg av gangen, og stiller oss frem. Vi merker at vi får kraft til hver helg, og det er godt å få hvile i Guds hånd.

– Fantastisk og uvirkelig

På bedehuset på Vigeland har det de siste årene vært holdt søndagsmøte en gang i måneden, og det har som regel vært ti til 15 personer til stede. Om dette som skjer nå, sier Geir Norum til Verdinytt.no:

– For meg er det fantastisk. I forhold til det en er vant til her, er det uvirkelig. Jeg hadde ikke sett for meg at dette kunne skje akkurat nå, men er veldig takknemlig for å få være med på det.