Stor jubileumsfeiring for Bibelskolen i Grimstad

Gjennom hele helgen var det masse flott sang og musikk, både fra studentene på TT-linja, men ikke minst fra koret Ambassadør.

13.august feiret Bibelskolen i Grimstad sitt 40-års jubileum, og mange hadde tatt turen for å feire den spreke jubilanten.

Tekst: Marit Elisabeth Berling/BiG – Foto: BiG – Publisert: 19.08.22

Festen startet lørdag 13.august med en bibeltime holdt av konstituert rektor Anne Mari Vadset. Tema var sammenfallende med skolens visjon: Forvandlede mennesker – en forvandlet verden.

Denne visjonen tror vi at de over 3500 studentene som har gått på skolen fra den startet er med og lever ut. Generalsekretær Kjetil Vestel Haga, som også er tidligere rektor på BiG, ledet bibeltimen og hadde også litt informasjon og bilder fra utviklingen som har skjedd på skolens område de siste årene.

Festkveld og god stemning

Lørdag kveld var det duket for festkveld, og det var enda en tidligere rektor, nemlig Kjetil Glimsdal, som ledet gjennom den. De fremmøtte fikk treffe mange av personene som har vært sentrale opp igjennom skolens historie, og latteren satt løst da for eksempel tidligere husmor Kirsti og kontordame Solveig stjal showet fullstendig. Det er mulig Kjetil hadde planlagt noen spørsmål han ville stille damene, men så langt kom han ikke innimellom alle historiene de satt i gang å fortelle.

Festhelgen ble avsluttet med en gudstjeneste søndag formiddag. Gjennom hele helgen var det masse flott sang og musikk, både fra studentene på TT-linja, men ikke minst fra koret Ambassadør. Koret består av tidligere studenter på musikklinja, og har ikke sunget sammen siden 2007. I anledning jubileet hadde Geir Ivar Bjerkestrand samlet dem igjen, og de løftet virkelig både festkvelden og gudstjenesten til nye høyder med flott sang.

Grunnsetning

Helgen ble rammet inn av sangen «Kristushymnen», som avsluttes med setningen «Jesus Kristus er Herre». Og dette ble også stående som en grunnsetning både for skolens historie og nåværende drift. Alt som har skjedd og fortsett skjer på BiG er sentrert rundt nettopp dette: Jesus Kristus er Herre!