Studentrekord på GUS

Helena Ziyin Tong er ettåring i Bergen Frikirke og student på Tjeneste og ledelse på GUS skoleåret 23/24.

Gå Ut Senteret setter ny rekord i høst med 68 elever. – Det er største studenttallet siden skolen flyttet til Trondheim, og er en økning på 29 studenter fra forrige skoleår, forteller rektor.

Tekst: Arne Sæteren – Foto: Susanne Filippa Skjelbred– Publisert 17.08.23

Det siste skoleåret hadde Gå Ut Senteret (GUS) 39 elever, og flere av disse fortsetter i høst, enten som studenter eller ettåringer. Olav Vestbøstad, ny rektor på skolen, forteller at det er flest på linja Global disippel med 28 elever. Studentene her har i tillegg til undervisning, 4,5 måneders praksis i utlandet.

– Hovedtyngden av studentene på denne linja kommer rett fra videregående, mens på noen av de andre linjene er det noen eldre litt eldre studenter, noen også med yrkeserfaring, forteller han.

Skoleåret startet for fullt forrige helg, men noen av fjorårets studenter, som fortsetter i høst, hadde to uker på skolen allerede i begynnelsen av august. De er nå ute i praksis.

De tre andre linjene på skolen er Faith in action, Bare bibel og Tjeneste og ledelse.

Olav Vestbøstad overtok som rektor på Gå Ut Senteret i sommer. Foto: Torgeir Henden, NLM

– Veldig gøy

Olav Vestbøstad kom denne sommeren fra Misjonssambandets hovedkontor som regionleder for Indonesia, Japan og Stor-Kina. Han har blant annet også vært utsending til Indonesia.

­– Det var veldig gøy, men masse nytt å sette seg inn ved å begynne i en ny stilling, forteller han og fortsetter:

– Jeg har blitt veldig godt tatt imot, og det er fint å være en del av et team som jobber godt sammen. Det gjelder både ansatte på skolen, og de øvrige i huset, Norkirken Trondheim Salem, Normisjon Region Trøndelag, Trondheim Samtalesenter og menighetens diakonale arbeid, 22B.

Nylig var alle de ansatte i de fem samarbeidspartnerne på en tre dagers felles strategisamling.