Sykepleierskolen er åpnet!

Endelig. Etter utallige møter og utallige utsettelser: «Okhaldhunga School of Health Sciences» ble offisielt åpnet i dag, mandag 8. april.

8. april 2019
Tekst og foto Kristin og Erik Bøhler

Som seg hør og bør her i landet var det mange og lange taler, og mange gode ord. Her har lærerne ved den nye skolen danseoppvisning mellom alle talene. Og fra i morgen er kullet på tjue nye sykepleiere i gang med sitt treårige studium. Alle studentene er kasteløse jenter som har fått så gode karakterer, og kommer fra en så fattig bakgrunn, at de har fått stipend av staten som dekker både studieplass, husrom og mat gjennom hele studieperioden. 

Den offisielle åpningen av Sykepleierskolen måtte jo gjøres av offisielle personer. På bildet over klippes snora foran døråpningen inn til skolens lokaler av Okhaldhunga distrikts parlamentsmedlemmer og Direktør Tuk. Fire sakser må til ved en så stor anledning. Herved er vi i gang!

Ettersom snora til Sykepleierskolen er klippet, klippes nå også vår gode direktør Tuk, Okhaldhungas egen Harald Hårfagre! Han har latt hår og skjegg gro i ett år mens han har jobbet intenst for å få godkjent og åpnet denne skolen. Nå er saken i boks, og parlamentsmedlem og æresgjest Mr. Ekharaj Sunuwar får æren av å begynne å klippe på Tuks grå lokker. Alle hjerter gleder seg.

Les mer om åpningen og se video på Kristin og Eriks Facebook-side!

Relatert innhold

Fra ingenting til alt

Read article "Fra ingenting til alt"

Bedre kompetanse

Vefa Mammedova og Nurana Khalilova arbeider både i Normisjons arbeid på barnehjemmet i Merdekan, men driver også Heyat Ressurssenter to dager i uka.

Read article "Bedre kompetanse"

Frukt som varer

«Dette skal du ha til tegn: Det første året skal dere spise korn som vokser av seg selv, andre året kornet som vokser av det igjen, men tredje året skal dere så og høste, plante vinmarker og spise frukten!» (Jesaja 37:30)

Read article "Frukt som varer"