Sykepleierskolen er åpnet!

Endelig. Etter utallige møter og utallige utsettelser: «Okhaldhunga School of Health Sciences» ble offisielt åpnet i dag, mandag 8. april.

8. april 2019
Tekst og foto Kristin og Erik Bøhler

Som seg hør og bør her i landet var det mange og lange taler, og mange gode ord. Her har lærerne ved den nye skolen danseoppvisning mellom alle talene. Og fra i morgen er kullet på tjue nye sykepleiere i gang med sitt treårige studium. Alle studentene er kasteløse jenter som har fått så gode karakterer, og kommer fra en så fattig bakgrunn, at de har fått stipend av staten som dekker både studieplass, husrom og mat gjennom hele studieperioden. 

Den offisielle åpningen av Sykepleierskolen måtte jo gjøres av offisielle personer. På bildet over klippes snora foran døråpningen inn til skolens lokaler av Okhaldhunga distrikts parlamentsmedlemmer og Direktør Tuk. Fire sakser må til ved en så stor anledning. Herved er vi i gang!

Ettersom snora til Sykepleierskolen er klippet, klippes nå også vår gode direktør Tuk, Okhaldhungas egen Harald Hårfagre! Han har latt hår og skjegg gro i ett år mens han har jobbet intenst for å få godkjent og åpnet denne skolen. Nå er saken i boks, og parlamentsmedlem og æresgjest Mr. Ekharaj Sunuwar får æren av å begynne å klippe på Tuks grå lokker. Alle hjerter gleder seg.

Les mer om åpningen og se video på Kristin og Eriks Facebook-side!

Relatert innhold

«Hva skjer med prosjektene nå?»

– Vi har et ansvar for de menneskene vi jobber med i misjonslandene våre. Det ansvaret håper jeg også at folk vil være med å bære med oss, selv om noe av arbeidet er redusert og det er restriksjoner og nedstengninger i mange områder, sier Internasjonal leder Tore Bjørsvik.

Read article "«Hva skjer med prosjektene nå?»"

Nytt prosjekt i Nepal!

17 lokale medarbeidere går nå fra hus til hus i Nepal for å kartlegge husholdninger med funksjonshemmede i familien. I år startet et nytt prosjekt for å fremme funksjonshemmedes rettigheter.

Read article "Nytt prosjekt i Nepal!"

Ny generalsekretær i Normisjon

BiG-rektor Kjetil Vestel Haga (50) overtar som generalsekretær i Normisjon etter Anne Birgitta Langmoen Kvelland.

Read article "Ny generalsekretær i Normisjon"