Utveksler varer fra Ål til Oslo

Medarbeidere fra Galleri Normisjon på Ål overlever varer til butikken i Oslo. Fra venstre Tor Sletten, Hanne Torgersen og Kari Midtlund, alle fra Ål og Randi Hegle og Alf Henry Rasmussen fra Oslo.

– Vi bør utnytte muligheten for å utveksle varer mellom butikkene våre. Varetilgangen er ulik, og enkelte varer selger bedre noen steder enn andre steder, sier daglig leder for Galleri Normisjon.

Tekst og foto: Arne Sæteren – Publisert: 23.09.22

Anita Næss Thorängen, daglig leder for Galleri Normisjon, ser en stor mulighet i at de ulike gjenbruksbutikkene samarbeider. Hun viser blant annet til at Galleri Normisjon på Ål som har gitt varer til butikken i Oslo sentrum, og at den nystartede butikken på Bjørkelangen fikk starthjelp fra Sørumsand.

Trenger flere varer i Oslo

To ganger har Galleri Normisjon i Oslo fått varer fra Ål. Den første gangen var det retroklær som det er større marked for i Oslo enn i Hallingdal.

– Varetilgangen til butikken i Oslo er ikke så stor for tiden. Vi trenger hele tiden flere varer, og vi er derfor veldig takknemlige for varene vi fikk fra Ål, sier Randi Hegle, en av teamlederne i Oslo-butikken.

Under Galleri Normisjons fagdag i Drammen nylig var hun med og tok imot flere esker med varer fra sine kolleleger på Ål.

– Det var blant annet serviser, kjøkkenredskaper og pyntegjenstander. Alt dette er kjærkomment for vår butikk, ikke minst nå om høsten når byens mange studenter etablerer seg på sine hybler, forteller Randi Hegle.

Møbler til hybler

Generelt trenger butikken i Oslo flere varer. Det er behov for det meste, klær, serviser kjøkkenting, pynteting og møbler.

– Spesielt er det etterspørsel etter små møbler fra studenter som egner seg på hybler og som er lette å frakte. Nå når pandemien er over, og mange har begynt å reise igjen, har også omsetningen av kofferter tatt seg opp igjen, forteller Randi Hegle.

Bente Kolbjørnsen Sletten, styremedlem for Galleri Normisjon Ål, forteller at de får inn mye varer, og at de synes det er fint å kunne være med og hjelpe andre butikker.

– Vår butikk er lett tilgjengelig med parkeringsplasser utenfor slik at det er enkelt å levere varer der. Dessuten er noen av våre medarbeidere kjente personer i bygda som folk har tillit til, forteller hun.