Våget å gå mot strømmen 

I denne intervjuserien vil du finne vitnesbyrd fra ulike mennesker i hele organisasjonen vår. Dette er nummer tre i serien.

– Jeg har alltid trodd på Gud. Jeg fikk fortellingene om Daniel i løvehulen og Noas ark inn med morsmelka, forteller Benjamin Boodhun (18). 

Tekst: Normisjon – foto: David Einan  – publisert: 05.01.23

Boodhun går for tiden siste året på Kristelig Gymnasium, som er delvis eid av Normisjon. Han var også en av lederne på skolens solidaritetsaksjon, som i år samlet inn over 2,4 mill til Normisjons arbeid i Nepal.  

Boodhun forteller at han har vært kristen hele livet, men at det ikke alltid har vært så lett å stå frem som kristen på skolen. 

Guttastemning  

Mot slutten av barneskolen opplevde Boodhun at miljøet blant guttene på den lokale skolen hans utviklet seg i en usunn retning.  

– Mange av gutta i klassen var utrygge på seg selv og brukte mye energi på å tøffe og posisjonere seg. Det var mye stygg språkbruk og et utrygt miljø som jeg ikke klarte å være meg selv i. 

Boodhun hadde et håp om at ungdomsskolen skulle bli bedre, og søkte seg inn på Kristelig Gymnasium. Men også her var guttemiljøet utfordrende. I et forsøk på å passe inn, forsøkte han å bygge opp en kul fasade. 

– Nå i ettertid har jeg angret på noe av det jeg sa og gjorde i denne perioden, forteller Boodhun åpenhjertig.  

– Jeg tror jeg var sterkt preget av at jeg ikke hadde noen jeg kunne dele troen med. 

Hvem vil jeg være? 

Mot slutten av ungdomsskolen måtte Boodhun erkjenne at han rett og slett ikke likte den personen han var i ferd med å bli. 

– Det begynte å gå opp for meg at det bare var sammen med Gud at jeg kunne være meg selv 100 prosent. Det var bare med han jeg kunne dele hjertet mitt og fortatt føle meg helt trygg. Derfor begynte jeg å bruke mer tid med Jesus i bønn.  

I konfirmasjonstiden opplevde også Boodhun for første gang å få en nær, kristen kamerat.  

– Det ble en viktig erfaring for meg. Det var befriende å få en venn som ikke prøvde å være kul ved å rakke ned på meg – en som jeg kunne dele troen med.   

Tok standpunkt 

Rett før videregående startet innså Boodhun at han måtte ta et intensjonelt valg.

Da bestemte han seg for at Jesus skulle få være sjefen i livet hans. Han bestemte seg også for at han fra første skoledag skulle stå frem med troen. 

– Det at jeg hadde tatt valget på forhånd gjorde det lettere for meg å stå frem som kristen. Det var enormt befriende å ikke skjule troen min lenger. I ettertid ser jeg at det er det beste valget jeg har tatt! 

Investering for livet 

Boodhun avslutter med en oppfordring til andre som kan kjenne på et press fra omverdenen til å gå på kompromiss med verdiene eller troen sin:    

– Husk på at du ikke er den eneste som kjenner på et press. Men likevel, ikke gi etter for trykket fra kulturen rundt. Velg Jesus og søk ham, sier Boodhun.  

– Den viktigste relasjonen du investerer i når du er ung og forsøker å finne deg selv, er relasjonen til Jesus, sier han og avslutter: 

– Når du gjør det, bygger du en trygg grunnmur som vil vare livet ut.