Velg livet

Med daglige videoer fra SAT-7 og en innovativ kampanje i sosiale medier, har kvinner blitt utfordret til å «velge livet». 

8. juli 2020
Tekst og foto SAT-7

I en måned publiserte kvinneprogrammet «Needle and New Thread» («Nål og Ny Tråd») daglige videosnutter som oppfordret seerne til å gjøre én liten, positiv forandring i livet sitt hver dag. Utfordringene varierte, fra «drikk mer vann» eller «plant en blomst», til ting som «si fra til de rundt deg om dine behov». 

Tilbakemeldingene fra seerne har vært overveldende. Siden kampanjen ble avsluttet, har en stor gruppe kvinner fra hele Midtøsten funnet fellesskap I en gruppe på Facebook, der de deler store og små seire med hverandre. Felles for dem alle er at de har erfart at over tid kan små endringer til sammen utgjøre stor forskjell i livet.  

TV-programmet tok opp menneskerettigheter flere ganger i løpet av kampanjen, og viste samtaler og undervisning om religionsfrihet, bevegelsesfrihet, retten til arbeid og rett til ikke-diskriminering. Programmet tok også for seg temaer som avhengighet, vold i nære relasjoner og barneoppdragelse, og profilerte organisasjoner som kan hjelpe i vanskelige situasjoner relatert til disse problemene. 

– Alle ønsker å endre livene sine til det bedre, men mange av disse kvinnene aner ikke hvor de kan begynne, sier Maggie Morgan som produserer programmet.

– Denne kampanjen har vist meg at det finnes ikke stemmeløse mennesker, bare mennesker som ikke blir hørt. Vi får hjelpe dem å høres. 

Relatert innhold

Lytter til Bibelen via en app

Normisjon arbeider blant flere folkegrupper der mennesker utsettes for fiendtlige holdninger og forfølgelse for sin tro. Les om folkegruppen som lytter til Bibelen gjennom en app.

Read article "Bibelen til kristne i det skjulte"

Nå kan du søke om GUS-stipend

Er du etablert i arbeidslivet, men kunne tenke deg å ta fri for å studere Bibelen? Gå Ut Senteret har nå etablert GUS-stipendet. Søknadsfrist 20.april.

Read article "Etablerer GUS-stipend"

Fra landsby til landsby på sykkel

– Relasjonsbygging har vært en viktig del av arbeidet i Mali. Det handler mye om at vi jobber på grasrota, lærer oss språket og kulturen i landet, skriver Karen Ekern.

Read article "Fra landsby til landsby på sykkel"