– Vi vil spre glede i Molde

Ansiktsmaling er en av de mange aktivitetene under familiefesten i Molde.

Søndag inviterer fire kristne organisasjoner «hele» Molde til familiefest. – Vi ønsker å gjøre noe for byen vår ved å spre glede og dele budskapet vårt, sier Odd Magnus Venås, pastor i Norkirken Molde.

Tekst: Arne Sæteren – Arkivfoto: Norkirken Molde – Publisert 08.06.23

Familiefesten, som de første gangene ble arrangert i en park, men som nå holdes i et idrettsanlegg med to idrettshaller og en kunstgressbane, ble arrangert første gang i 2017. I tillegg til Norkirken Molde er Acta, Søndagsskolen og NLM Molde med som arrangører.

1500 mennesker

– Under pandemien ble festen holdt digitalt, men i fjor var vi tilbake igjen med et fysisk arrangement og nærmere 1500 mennesker møtte opp. Alt på arrangementet, både aktiviteter og mat er gratis, forteller Venås.

Tidlig på dagen er det et familieshow der blant andre flere Soul Kids-kor deltar.

– Det er mye humor og glede, og selv om dette har et annet preg enn en gudstjeneste, får vi også formidlet et godt budskap til familiene som kommer dit, sier han.

Det er gratis pølser og is til alle under familiefesten i Molde.

– Truffet en nerve

Venås forteller videre at de har fått mange positive tilbakemeldinger etter disse familifestene.

– Det virker som vi har truffet en nerve i byens befolkning, og at publikum merker at de som står bak virkelig ønsker å gi noe godt videre til dem som kommer.

En time før portene åpnes får familier som har barn med spesielle behov komme inn på området. Da får de prøve noen av de mange aktivitetene som hoppeslott og vannsklie i ro og fred.

– De slipper å stå i kø og oppleve den støyen som slike aktiviteter kan skape, sier Venås.

Fullsatt tribune under en tidligere familiefest.

Mange frivillige

Et slikt arrangement krever mange frivillige, og Venås anslår at godt og vel hundre mennesker hjelper til.

­– Vi ønsker å lage et profesjonelt og sikkert arrangement og dette krever blant annet vakter ved de ulike aktivitetene og når vi deler ut gratis pølser og is trengs det mange medhjelpere, sier han.

– Å gjøre noe slikt sammen for andre mennesker, styrker også fellesskapet i menigheten og mellom menighetene på en veldig god måte, avslutter Odd Magnus Venås.