Viser godhet

Lederen for Viator PIC i Aserbajdsjan står bak et initiativ for å nå fattige mennesker med godhet og gaver i julehøytiden.

21. januar 2019
Tekst og foto Synnøve Aandstad Baghirova og Rena Memmedzade

Julefeiring ved barnehjemmet i Merdekan

Viator Property and Investment Company (Viator PIC) er et av Normisjons lokale selskaper i Aserbajdsjan. Noe av det selskapet ønsker er å hjelpe folk å vokse, både på det menneskelige plan, åndelig og materielt. 

I Aserbajdsjan har menigheter gjennom en rekke år mottatt julegaver til fattige barn som er donert av kristne i vestlige land gjennom organisasjonen Samaritan’s Purse. Direktør for Viator PIC, Ayaz Bakhishov, har selv vært med på å distribuere slike gaver, og fikk i fjor ideen om at noe slikt kunne gjøres lokalt. 

– Deler av innholdet som ble gitt i gaveeskene fra utlandet passet ikke alltid så godt inn i den aserbajdsjanske settingen, forteller Ayaz. – Men jeg likte tanken på å nå ut til nye gjennom disse gavene. 

Slik ble visjonen om lokal julegaveproduksjon for fattige familier født. Sammen med medarbeider Rena Memmedzade har Ayaz arbeidet med å utforme et prosjekt som nå blir gjennomført med støtte fra Normisjon. 

I Aserbajdsjan er det få som feirer jul, men nyttårsfeiringen er en av de største høytidene i løpet av året og da får barna gaver. 

Et team av troende vil dele ut gaver til fattige familier i regionene, og for disse familiene, blir en gave til barna mot slutten av året satt stor pris på. 

Målet er å glede barn som ikke får gaver så ofte, forteller Rena. 

– Og i tillegg fortelle juleevangeliet til familier som kanskje aldri har hørt historien om den største gaven av alle.

Vi ber for: Utdelingen av gaver til fattige familier

Teksten sto opprinnelig på trykk i Ferskvare 4/2018

Relatert innhold

Sel munnbind frå døropningar

I Ecuador selges klesplagg og munnbind frå døropningar, og sitron og mandarin fra midtrabbattar. Gatesalget blomstrar til tross for restriksjonar og koronavirus.

Read article "Sel munnbind frå døropningar"

– Wow, det var dette Gud mente

Direktør i det lokale selskapet R&R Services, Raul Asgarov, fikk for flere år siden et syn av mange barn på en slette. I dag leder han Normisjons arbeid på Barnehjemmet i Merdekan i Aserbajdsjan.

Read article "– Wow, det var dette Gud mente"

«Hva skjer med prosjektene nå?»

– Vi har et ansvar for de menneskene vi jobber med i misjonslandene våre. Det ansvaret håper jeg også at folk vil være med å bære med oss, selv om noe av arbeidet er redusert og det er restriksjoner og nedstengninger i mange områder, sier Internasjonal leder Tore Bjørsvik.

Read article "«Hva skjer med prosjektene nå?»"