Viser godhet

Lederen for Viator PIC i Aserbajdsjan står bak et initiativ for å nå fattige mennesker med godhet og gaver i julehøytiden.

21. januar 2019
Tekst og foto Synnøve Aandstad Baghirova og Rena Memmedzade

Julefeiring ved barnehjemmet i Merdekan

Viator Property and Investment Company (Viator PIC) er et av Normisjons lokale selskaper i Aserbajdsjan. Noe av det selskapet ønsker er å hjelpe folk å vokse, både på det menneskelige plan, åndelig og materielt. 

I Aserbajdsjan har menigheter gjennom en rekke år mottatt julegaver til fattige barn som er donert av kristne i vestlige land gjennom organisasjonen Samaritan’s Purse. Direktør for Viator PIC, Ayaz Bakhishov, har selv vært med på å distribuere slike gaver, og fikk i fjor ideen om at noe slikt kunne gjøres lokalt. 

– Deler av innholdet som ble gitt i gaveeskene fra utlandet passet ikke alltid så godt inn i den aserbajdsjanske settingen, forteller Ayaz. – Men jeg likte tanken på å nå ut til nye gjennom disse gavene. 

Slik ble visjonen om lokal julegaveproduksjon for fattige familier født. Sammen med medarbeider Rena Memmedzade har Ayaz arbeidet med å utforme et prosjekt som nå blir gjennomført med støtte fra Normisjon. 

I Aserbajdsjan er det få som feirer jul, men nyttårsfeiringen er en av de største høytidene i løpet av året og da får barna gaver. 

Et team av troende vil dele ut gaver til fattige familier i regionene, og for disse familiene, blir en gave til barna mot slutten av året satt stor pris på. 

Målet er å glede barn som ikke får gaver så ofte, forteller Rena. 

– Og i tillegg fortelle juleevangeliet til familier som kanskje aldri har hørt historien om den største gaven av alle.

Vi ber for: Utdelingen av gaver til fattige familier

Teksten sto opprinnelig på trykk i Ferskvare 4/2018

Relatert innhold

God påske!

Jeg måtte ta meg selv i det, her en dag da jeg litt sånn halvspydig fikk sagt til en kamerat av meg at «det der kan du jo ikke tro!»

Read article "Troens dommedag"

Fra elev til lærer

En støttende familie har betydd alt for Ratna. De har støttet henne i målet om en utdanning, men også i troslivet har familien vært viktig. Nå vil Ratna bruke muligheten hun har fått til å gi tilbake til de som har betydd alt.

Read article "Fra elev til lærer"

Nye moglegheiter i Tambo

På reportasjetur til Tambo-skulen møter vi rektor med ein stor papirbunke i handa. Han er på veg for å levere søknad om å opprette ny studielinje på vidaregåande.

Read article "Nye moglegheiter i Tambo"