Voksende vennskap

Takket være støtten fra Norge har Normisjons team mulighet til å drive videre arbeidet ved barnehjemmet i Merdekan. 

10. juli 2019
Tekst og foto Rena Mamedzade og Synnøve Aandstad Baghirova

Tre venninner ved barnehjemmet i Merdekan

Målet for arbeidet er å vise Guds kjærlighet og bringe glede i barnas hverdag, samt å hjelpe barna å nå sitt potensiale. Normisjonsteamet arbeider med 45 av barna ved barnehjemmet tre dager i uka. Vi fokuserer på utvikling av kommunikasjonsferdigheter, trening av balanse og mobilitet, men også på hverdagslige ferdigheter som påkledning, å spise selv, samt selvstendig lek. 

Blant noen av barna vi har jobbet med i flere år, ser vi mye positiv utvikling, også i det sosiale. Blant dem er en gruppe jenter, de fleste med cerebral parese, noen av dem er allerede tenåringer. Tidligere sloss de om oppmerksomheten, men har nå utviklet gode sosiale og empatiske ferdigheter, samt kommunikasjonsferdigheter. Ingen av dem kan snakke rent, men de er blitt en venninnegjeng som er glade i hverandre, de kan kommunisere enkelt og tulle sammen – og hjelpe hverandre når det trengs.

Vi ber for: Barna på barnehjemmet i Merdekan


Du kan gi en gave til prosjektet her.

Saken sto opprinnelig på trykk i Ferskvare 1/2019. Ønsker du å få Ferskvare gratis tilsendt i Posten? Du kan opprette et abonnement her.

Relatert innhold

«Hva skjer med prosjektene nå?»

– Vi har et ansvar for de menneskene vi jobber med i misjonslandene våre. Det ansvaret håper jeg også at folk vil være med å bære med oss, selv om noe av arbeidet er redusert og det er restriksjoner og nedstengninger i mange områder, sier Internasjonal leder Tore Bjørsvik.

Read article "«Hva skjer med prosjektene nå?»"

Nytt prosjekt i Nepal!

17 lokale medarbeidere går nå fra hus til hus i Nepal for å kartlegge husholdninger med funksjonshemmede i familien. I år startet et nytt prosjekt for å fremme funksjonshemmedes rettigheter.

Read article "Nytt prosjekt i Nepal!"

Ny generalsekretær i Normisjon

BiG-rektor Kjetil Vestel Haga (50) overtar som generalsekretær i Normisjon etter Anne Birgitta Langmoen Kvelland.

Read article "Ny generalsekretær i Normisjon"