Voksende vennskap

Takket være støtten fra Norge har Normisjons team mulighet til å drive videre arbeidet ved barnehjemmet i Merdekan. 

10. juli 2019
Tekst og foto Rena Mamedzade og Synnøve Aandstad Baghirova

Tre venninner ved barnehjemmet i Merdekan

Målet for arbeidet er å vise Guds kjærlighet og bringe glede i barnas hverdag, samt å hjelpe barna å nå sitt potensiale. Normisjonsteamet arbeider med 45 av barna ved barnehjemmet tre dager i uka. Vi fokuserer på utvikling av kommunikasjonsferdigheter, trening av balanse og mobilitet, men også på hverdagslige ferdigheter som påkledning, å spise selv, samt selvstendig lek. 

Blant noen av barna vi har jobbet med i flere år, ser vi mye positiv utvikling, også i det sosiale. Blant dem er en gruppe jenter, de fleste med cerebral parese, noen av dem er allerede tenåringer. Tidligere sloss de om oppmerksomheten, men har nå utviklet gode sosiale og empatiske ferdigheter, samt kommunikasjonsferdigheter. Ingen av dem kan snakke rent, men de er blitt en venninnegjeng som er glade i hverandre, de kan kommunisere enkelt og tulle sammen – og hjelpe hverandre når det trengs.

Vi ber for: Barna på barnehjemmet i Merdekan


Du kan gi en gave til prosjektet her.

Saken sto opprinnelig på trykk i Ferskvare 1/2019. Ønsker du å få Ferskvare gratis tilsendt i Posten? Du kan opprette et abonnement her.

Relatert innhold

Oversettelser til besvær

Les to av våre utsendingers kuriøse erfaringer fra når konkrete ord skal oversettes fra ett språk til et annet.

Read article "Oversettelser til besvær"

Gir kunnskapen videre

I utgangen av 2020 ble FAST-prosjektet i Kambodsja avsluttet. Nå forteller 18 år gamle Reaksmey og 25 år gamle Sarum om hvordan de gir erfaringene videre til lokalsamfunnet.

Read article "Gir kunnskapen videre"

– Alltid plass til en til

Svein Høyseter, en av Normisjons ildsjeler fra vestlandet, trodde ikke det var plass til enda et land i hjertet sitt. Nå har han familie i flere av Normisjons samarbeidsland.

Read article "– Alltid plass til en til!"