Voksende vennskap

Takket være støtten fra Norge har Normisjons team mulighet til å drive videre arbeidet ved barnehjemmet i Merdekan. 

10. juli 2019
Tekst og foto Rena Mamedzade og Synnøve Aandstad Baghirova

Tre venninner ved barnehjemmet i Merdekan

Målet for arbeidet er å vise Guds kjærlighet og bringe glede i barnas hverdag, samt å hjelpe barna å nå sitt potensiale. Normisjonsteamet arbeider med 45 av barna ved barnehjemmet tre dager i uka. Vi fokuserer på utvikling av kommunikasjonsferdigheter, trening av balanse og mobilitet, men også på hverdagslige ferdigheter som påkledning, å spise selv, samt selvstendig lek. 

Blant noen av barna vi har jobbet med i flere år, ser vi mye positiv utvikling, også i det sosiale. Blant dem er en gruppe jenter, de fleste med cerebral parese, noen av dem er allerede tenåringer. Tidligere sloss de om oppmerksomheten, men har nå utviklet gode sosiale og empatiske ferdigheter, samt kommunikasjonsferdigheter. Ingen av dem kan snakke rent, men de er blitt en venninnegjeng som er glade i hverandre, de kan kommunisere enkelt og tulle sammen – og hjelpe hverandre når det trengs.

Vi ber for: Barna på barnehjemmet i Merdekan


Du kan gi en gave til prosjektet her.

Saken sto opprinnelig på trykk i Ferskvare 1/2019. Ønsker du å få Ferskvare gratis tilsendt i Posten? Du kan opprette et abonnement her.

Relatert innhold

Skriver ny historie

Midt i Phnom Penh, hovedstaden i Kambodsja, ligger Historymakers-internatet. Det ble startet i 2009 og drives av ekteparet Lysom og Sithoun. Etter erfaringer som unge studenter i byen fant de ut at de ønsket å hjelpe andre.

Read article "Skriver ny historie"

Et bedre liv

Da sønnen ble syk forsvant både mannen og støtten fra familien. På Okhaldhunga sykehus ble Romi og sønnen tatt imot med åpne armer.

Read article "Et bedre liv"

Små framskritt

Vi ser stadig små framskritt og frukter av arbeidet Normisjonsteamet gjør på Merdekan innenfor fysioterapi, motorisk trening, musikkterapi og logopedi.

Read article "Små framskritt"