Yatzy og regnvær i Mali

Halvannen måned har gått siden vi dro ut. Klimatisk har det vært så fuktig at det er først nå at Mac’en min kan brukes. Malinkeområdet har blitt ekstra velsignet med mye regn, og avlingene ser ut til å bli gode.

Blogg: Alf og Hilde Halvorsen i Mali (tekst og foto) – publisert 07.11.21

Vi har vært med på mange storsamlinger i denne tiden: generalforsamling i den evangeliske assosiasjonen (med 65 medlemsorganisasjoner), Agenda 1-ledersamling og bryllup til en av misjonens første barnedøpte fra Bafoulabé.

I helgen var Alf på møte i Bibelskolekomiteen. Et nytt kull begynner på første skoleår om ca. to måneder. Frem til da må eventuelle nye elever forberedes og kvalitetssikres. Flere interesserte kommer fra vårt område blant malinkeene. Dette forberedelsesarbeidet blir en av de viktigste oppgavene frem til jul, og er et viktig bønneemne.

Mange er bekymret for sikkerheten vår. Nyhetsoppslagene fra Mali gir helst et dystert bilde av både sikkerhetssituasjonen og den politiske situasjonen. I helgen ble syv maliske soldater drept i to hendelser nord og øst for hovedstaden. Her hvor vi er anser vi landeveisrøvere som det største problemet. Det har vært to hendelser i vårt nærområde siden vi kom. Halvparten av overfallsmennene i den siste tiden skal heldigvis nå være tatt.

Hilde har prøvd seg som peanøttopptaker på åkeren til Babougari, en av kvinnene i menigheten.

Denne uken regner vi med å begynne med besøk i mer avsidesliggende landsbyer.  Flomstore bekker har så langt gjort dette vanskelig. Vi er spent på hvordan det står til med kristenliv og menighetsliv på de mange små stedene. Setningen fra 1.Tess.3,5 kjenner vi oss litt igjen i: «Jeg måtte vite hvordan det sto til med troen deres, om fristeren hadde klart å friste dere slik at vårt arbeid hadde vært forgjeves.» Dessverre er følelsen av at noe arbeid har vært forgjeves ikke ukjent i denne tjenesten.

I menigheten her vi bor møtes vi til gudstjeneste hver søndag. Fra førstkommende torsdag vil vi ha en times katekismeundervisning i kirken ukentlig, også et viktig bønneemne. Oppmuntrende har det vært å se oppmøtet på bønnemøtet i private hjem annenhver søndag ettermiddag.

Vi gleder oss over godt samarbeid med misjonærfamilien fra Kamerun. Hilde har allerede blitt en populær bestemor for de tre veloppdragne og høflige sønnene. Hun har bl.a. lært dem å spille Yatzy.

Takk for at dere er med oss i arbeidet i forbønn og givertjeneste. 

Ha en fin senhøst – Alf og Hilde Halvorsen