Glendrangeposten august 2019

Da er jeg på plass i Mali igjen. Denne gangen reiste jeg ikke alene. Sammen med meg kom Geir Lindahl, som skal være koordinator for Normisjons bistandsprosjekt i Tomora.

30. august 2019
Tekst og foto Therese Glendrange

Prosjektet skal arbeide for å gi unge menn tro på at det er mulig å få et godt liv lokalt, uten å prøve den farefulle reisen mot Europa.Vi hadde bare så vidt rukket å lande før vi ble invitert til en liten helgetur på besøk til Misjonærsambandet sine misjonærer rett utenfor Bamako. Jeg er takknemlig for fellesskap med andre misjonærer her. Og det gir energi og fred i sjelen med gode naturopplevelser underveis. (For flere bilder fra den turen, sjekk bloggen min.) 

Veiproblemer for nytt bistandsprosjekt
Egentlig skulle både Geir og jeg ha vært langt fra Bamako sammen med prosjektteamet nå, men det er ikke alltid så lett å planlegge i Mali. Vi skulle reise vestover på onsdag. Først blokkerte demonstranter alle veiene i Vest-Mali fra fredag til onsdag. De protesterer mot de elendige veiene i landsdelen. Regjeringen måtte love å begynne (veldig nødvendige) reparasjoner av veien senest 20. september.  Det fikk demonstrantene til å trekke seg tilbake. 

Men nå regner det. Det har regnet i flere dager. Og det regner ikke bare litt. Det er snakk om 30 mm, 100 mm, 200 mm… Jeg ringte en av våre ansatte for å høre hva han trodde om tilstanden til veien. «For deg,» sa han. «Vil det være veldig vanskelig. Très, très compliqué.» Så da venter vi litt til da. Jeg vet det jo egentlig. Det er bare idiotisk å planlegge reiser i august, men så glemmer jeg det da, fra år til år, hvor dårlige veien faktisk blir. Men snart får vi møte prosjektteamet og se hvor langt de har kommet med årets aktiviteter. (Les mer om prosjektet på Normisjon sine sider her.) 

Agenda1 på lokale hender
Vi er i gang med å forberede en ny runde med Agenda1-undervisning i oktober. Det har vært en spennende reise de to siste årene. Menigheter har opplevd vekst, og at det kunne skje utrolige ting også hos dem. Vi som har vært med har fått opplevd et sterkt og ekte fellesskap, på tvers av så utrolig mange grenser som ellers skiller oss. 

I vår ble det satt ned en nasjonal komité som skal ta arbeidet et hakk videre. I oktober skal teamet fra Norge være med mer som et støtteteam, mens det aller meste av undervisningen blir gjort av lokale ledere og pastorer. Samtidig håper vi på deltakere fra enda flere kirker. Her kjenner jeg at det er utfordrende med en del løse tråder. Som en ny misjonær en gang fikk høre: Her blir båten til litt mens vi ror.Jeg synes egentlig ikke det er et beroligende bilde. Så får jeg prøve å huske på at det er Gud som holder båten. Og han har kontroll. 

Vær med og be for: 

– Be om en fortsatt god regntid. 

– Be for vår nye misjonær Geir, som skal finne sin plass i landskapet her. Be for de tre lokalt ansatte i prosjektet. 

– Be for den nasjonale Ageda1 komiteenog arbeidet fram mot ny samling i oktober.

Varme hilsener, 
Therese

Sjekk ut bloggen min

Jeg tror på det arbeidet Normisjon driver i Mali og Senegal. Jeg er stolt av mye av det vi oppnår,og jeg utfordrer deg til å være med å støtte på kontonr: 1503.02.13537 og merke innbetalingen med «Mali». Du kan også gi med kort her.  Du må gjerne gi rikelig!