Har samlet inn over 20 000 på sykkel

Etter to uker på sykkelsetet er 67-åringen Inge Berg Pettersen like optimistisk på å nå frem til Lindesnes fyr. Nå har han samlet inn 21 800 kroner til Okhaldhunga sykehus i Nepal. 

Inge Berg Pettersen sykler Norge på langs for aller første gang og samler inn til inntekt for Normisjons samarbeidssykehus i Nepal.
Foto: Privat Tekst: Inga Lill Nyvoll

– Vi kan jo ikke bare sykle i solskinn og medvind. Det er jo ikke sånn livet er heller, sier Inge Berg Pettersen og ler. I bakgrunnen høres korte vindkast.

Fredag har han vært på sykkelsetet i rundt to uker på det som er hans første sykkeltur hele veien fra Nordkapp til Lindesnes. På ryggen har han en gul vest med teksten «Sykler for Normisjons sykehus i Nepal. Vipps: 69 70 84»

Les mer om hvorfor Inge sykler Norge på langs her.

– Jeg har hatt flere hyggelige samtaler med folk som ser den gule vesten min når vi stopper på ferjer og lignende. Det er gjerne mennesker som ikke nødvendigvis kjenner til Normisjon, men som synes det er kult at jeg gjør dette, forteller Pettersen. 

Sykkelturen er Pettersens egen måte å avslutte et mangeårig kapittel som prest. De siste dagene har han og fetteren syklet forbi både Tromsø, Lofoten og Bodø, og er i dag kommet til Kilboghamn på veien til Nesna. 

– Hva sier egentlig familien din til dette her?

– Kona mi sier at hun er stolt av meg. Både slekt og venner har virkelig vært med å heie og støtte meg. Sønnen min overrasket meg med å møte opp på ferjekaien med flagg og heiarop litt før Lofoten. Det var fantastisk å få tilbringe litt tid sammen med han også før han dro videre. Han har alltid vært et viktig støtteapparat for meg når det gjelder slike ting. 

Mosjon og misjon
– Hvordan har turen gått så langt ellers?

– Jeg merker så klart dagsetappene i beina, men jeg merker det også på kartet, sier 67åringen optimistisk og legger til:

– Vi har ikke tenkt å gi oss før vi er fremme. Jeg føler meg veldig privilegert som får kombinere både mosjon og misjon samtidig!

Inge sammen med sønnen Fredrik på tur. Her spiser de sursild. Foto: Privat

– Fantastisk start
I en video-hilsen applauderer Normisjons generalsekretær, Kjetil Vestel Haga, syklisten for innsatsen så langt. 

– Dette er tøft gjort og det virker som at du kommer til å klare dette med glans, Inge. Jeg har også lyst til å takke alle dere som har bidratt på vipps til Nepal og sykehuset i Okhaldhunga. Vi har fått inn 21 800 kr så langt og det er en fantastisk god start! Lykke til videre Inge, sa generalsekretæren. 

Følg Inges reise her: @ingebergpettersen (Instagram) / Inge Berg Pettersen (Facebook)

Vil du bidra til Inges innsamling? 

VIPPS: 69 70 84