Nye videoandakter hver helg

Skjermdump hentet fra Normisjon Østfold sine nettsider. Prest, Kjell Halvard Flø, er en av flere som har laget videoandakt dette året.

I løpet av dette året vil vel femti personer ha bidratt med «Ord for helgen» på Region Østfolds nettsider. Siden slutten av mars i fjor har Normisjon Østfold publisert videoandakter på nettet.

Tekst: Arne Sæteren, Foto: Normisjon, Publisert: 12.10.2021

Da koronapandeminen rammet Norge og landet ble stengt i midten av mars 2020, ble en idé om ukentlige andakter på nettet unnfanget i Normisjons region i Østfold. 27. mars samme år ble den første utgaven av «Ord for helgen» lagt ut.

Første andaktsholder var misjonskonsulent Boe Johannes Hermansen, som også administrerer dette tiltaket. Han forteller at 40 andaktsholdere var med i fjor. Mange av disse har også vært med i år, og når dette året er omme har 60 personer bidratt.

Videoandaktene finner du HER.

Fritidsforkynnere
– Vi prøver å ikke ha gjengangere. I løpet av den tiden vi har holdt på, er det bare et par stykker som har bidratt med mer enn en andakt i året. De som er med på dette er ansatte i regionen, fritidsforkynnere, misjonærer og noen ansatte ved Normisjons hovedkontor, forteller Hermansen.

Hermansen forteller videre at de spør andaktsholderne om en andakt på fra tre til seks minutter og at de gjerne tar utgangspunkt i en bibeltekst eller et bibelvers for søndagen.

Gjør opptak selv
– De aller fleste gjør sine opptak selv, enten med mobiltelefon eller pc. Noen få trenger hjelp til dette og kommer derfor innom kontoret og gjør opptaket der. Andakten publiseres hver fredag. Den legges også på regionens Facebook-side. Noen foreninger sender ut en link til andaktene på e-post til sine medlemmer, forteller han.

Regionleder i Normisjon Østfold, Sverre Fjeldberg, forteller at det er vanskelig å måle nøyaktig hvor mange som er inne og ser eller hører på andaktene.

– Det varierer en del. Noen av andaktsholderne har et stort nettverk og derfor er det mange som hører på dem. Men vi tror vi når en del mennesker gjennom disse andaktene. Foreløpig har vi bestemt oss for å holde på med dette ut året, forteller Fjeldberg.