Overrekte sjekk på over én million kroner

Sagavoll studenter på sjekkfest lørdag kveld! Til sammen samlet de inn over 1 million kroner til Normisjon.

Sagavoll folkehøgskole samlet inn over én million til fattigdomsprosjekt i Kambodsja. – Jeg måtte felle noen tårer, sier Fredrik Tanke Arstad, innsamlingsrådgiver i Normisjon.

Tekst: Normisjon – Foto: Fredrik Tanke Aarstad – Publisert: 27.04.24

Lørdag kveld hadde Sagavoll folkehøgskole sjekkfest for sitt misjonsprosjekt til inntekt for Normisjons arbeid i Kambodsja.

Studentene har arrangert misjonsløp, basarer og mye mer, og allerede på misjonsløpet klarte de å samle inn over 700 000 kroner.

For å motta sjekken, var innsamlingsrådgiver Fredrik Tanke Arstad, som ble rørt til tårer av studentenes innsats.

– Jeg er så utrolig imponert over Sagavoll folkehøgskole og ungdommene som har ledet prosjektet. I kveld har de virkelig vært fattigdomsbekjempere og jeg kjenner at jeg blir skikkelig rørt av innsatsen de har lagt inn for å være en del av noe større enn seg selv, forteller Tanke Arstad.

Blant annet har studentene støttet unge fra fattige landsbyer i Kambodsja, som får et trygt bosted på internat for å ta seg utdanning.

Ikke et tørt øye

Ingvild Harbo er student på Sagavoll og leder for misjonsprosjektet i år. Hun forteller at hun er utrolig stolt av alle som har stått på både dag og natt for prosjektet.

Ingvild Harbo holdt tale for studentene på sjekkfesten. Komitéen som har ledet prosjektet kalles PØA som er kort for Prosjekt Øst-Asia.

– Det har vært så fint å få lov til å være med og bety noe for andre. Både gjennom at vi i PØA-gjengen har fått bidra til å bygge miljø her på skolen, men også ved at vi får bety noe for andre i Kambodsja gjennom pengene vi samler inn, forteller Harbo.

– I tillegg synes jeg det har vært så gøy å jobbe med misjon på denne måten.

PØA (Prosjekt Øst-Asia) gjengen som har ledet misjonsprosjektet.

– Hva har gjort mest inntrykk på deg med dette prosjektet?

– Jeg husker spesielt godt da vi fikk høre en historie fra en av studentene som bor på internatet vi har samlet inn penger til, da gråt vi alle sammen, sier Harbo.

Studenter ved Sagavoll folkehøgskole har i flere år hatt Normisjons arbeid i Kambodsja som sitt misjonsprosjekt.

Les mer om Sagavoll folkehøgskole her