Samlet inn 1,7 mill til fattige i Kambodsja

1,730000 millioner kroner ble ny rekord for Sagavoll folkehøgskoles skoleaksjoner.

Lørdag mottok Normisjon sjekken fra en engasjert og rørt studentkomité på Sagavoll folkehøgskole. – De imponerer! sier innsamlingsleder i Normisjon.

Tekst: Normisjon – Foto: Sindre Horn – Publisert: 29.04.23

Dette skoleåret har studenter fra Sagavoll folkehøgskole samlet inn penger til et misjonsprosjekt i Normisjon.

Lørdag kunne de utlevere sjekken på hele 1,730000 kroner. Det er nok en rekord fra tidligere skoleaksjoner.

– Det har vært krevende, men også veldig givende! Vi i komitéen har fått sett studentene gire seg for å samle inn penger til mennesker de aldri en gang har møtt, forteller Marthe Senumstad Olsen, som leder komitéen for skoleaksjonen.

På sjekkfesten ble Olsen klappet av med jubel og applaus for sin innsats med å lede komitéen.

Satte dype spor

Hver fredag dette skoleåret har komiteen arrangert temakvelder og ulike eventer for resten av kullet. Da har de arrangert alt i fra «drop the mic» til «hengekøyehenging».

Rundt 30 av studentene fikk også reise på tur til Kambodsja, der de fikk besøke arbeidet på nært hold.

– Turen til Kambodsja var en minnerik tur som satte dype spor i oss alle. Det å kunne komme ned å møte de fantastiske menneskene vi samler inn penger til, var helt fantastisk! sier Olsen.

– Her fikk vi se hva pengene faktisk går til, og at vi som bor på andre siden av kloden kan være med og gjøre en forskjell for mennesker vi aldri har møtt.

Les mer om Normisjons arbeid i Kambodsja her

«Lykke til med å slå denne rekorden neste års studenter» sa Normisjons innsamlingsleder lattermildt i takketalen.

– De imponerer!

Dag William Haugeto Stang, innsamlingsleder i Normisjon, og Fredrik Tanke Aarstad, innsamlingsrådgiver i Normisjon, er svært imponert av gjengen på Sagavoll.

– At unge mennesker gidder å bidra for noen andre enn seg selv, når de selv opplever mye press fra mange ulike kanter, gjør inntrykk! sier Fredrik Tanke Aarstad.

– Når andre tenker på seg selv, tenker de: Hvordan kan vi bidra mest? Og det er de skikkelig gode på på Sagavoll, sier han.

Haugeto Stang synes det er ekstra spennende å høre at studenter ønsker å fortsette bistands-engasjementet når de er ferdige på Sagavoll.

– Vi ser jo at Sagavolls engasjement i dette arbeidet får konsekvenser for hvilke karrierevalg de gjør etter folkehøgskoleåret. Det synes vi er fantastisk fint! sier han.