Sommeren vel overstått!

Sommer i Norge er herlig. Sommer på Sørlandet, når det i tillegg er sol og varmt, er enda herligere! Så da jeg reiste fra Norge 3. august var det med fulle batterier etter en ordentlig sommerferie. 

Det var inspirerende med Mali-treff på Sørlandet sammen med Guri Enger, Alf Halvorsen og Hilde Halvorsen. Foto: Normisjon

12. juli hadde vi misjonærkonferanse for Mali. I mars i fjor var vi rekordmange. Nå var vi plutselig tilbake til ikke så veldig imponerende mange. Vi var fire misjonærer og en utsending fra felleskontoret samlet hjemme hos Hilde og Alf Halvorsen på Sørlandet. Men vi var mange nok til å ha lange og gode diskusjoner.

Hvordan påvirker sikkerhetssituasjonen i Mali arbeidet vårt? Hvordan jobber vi best for å styrke kirken slik at den står stødig? Hva blir det viktigste å fokusere på i året som kommer?

Det er inspirerende å dele tanker om framtiden sammen. Jeg håper på et godt arbeidsår i Mali.   

Takknemlig for å være tilbake
Det er godt å være tilbake. Jeg er faktisk overveldet av takknemlighet akkurat nå. Jeg er takknemlig for gode kolleger som tok imot meg på flyplassen, og som hadde varm lasagne stående i oven da jeg kom hjem trøtt og sliten. Jeg er takknemlig for augustvær. Det er regntid, men ikke så langt mellom bygene at det rekker å bygge seg opp denne kveldende klamme lufta som kommer i september og oktober.

Jeg er takknemlig for at nettene er så kjølige at jeg kan sove med vinduene åpne. Og for at jeg ikke hører ropet fra moskeen rett i nærheten verken klokka fire eller klokka seks. Det sier meg også at jeg sover godt om natta. Jeg er takknemlig for å møte igjen folk på kontoret og i menigheten. Det er så mye gode mennesker her!  Jeg er takknemlig for vann i springen og strøm i stikkontakten. Ingenting av det er en selvfølge! 

Jeg kommer nok til å krasjlande i utfordringer etter hvert. Landet er fremdeles i en politisk og sikkerhetsmessig hengemyr. Lærere har tatt opp igjen streik i dag og truer med å ødelegge enda et skoleår. Men foreløpig velger jeg å holde fast på denne gode varme takknemlighetsfølelsen! 

Varme hilsener, Therese Glendrange.

Vil du lese mer om Mali? 

Les mer her!