Trillet inn til flaggborg og heiarop

– Sykehuset har blitt en stor hjertesak for meg, forteller Inge Berg Pettersen (67). Nå har han samlet inn over hundre tusen på sykkeltur fra Nordkapp til Lindesnes.

Dagen etter Inge Berg Pettersen holdt sin siste preken som prest ved Den norske Kirke, reiste han til Nordkapp for å sykle Norge på langs for sykehuset i Nepal. Foto: Privat.

– Da er målet nådd, og vi er fremme etter 26 dager på sykkel. Jeg er så takknemlig for at det har gått så bra på turen fra Nordkapp til Lindesnes, sa en smilende Inge Berg Pettersen med det norske flagget i hånden ved Norges sørligste punkt lørdag.

Da syklisten ankom Lindesnes ble han møtt av en stor heiagjeng som stod klar for å ta han imot med jubel. Blant heiagjengen var også Normisjons generalsekretær, Kjetil Vestel Haga. 

– Det har vært flott å følge Inge på denne reisen. En ting er den fysiske prestasjonen, den er stor nok, men det som virkelig har gjort inntrykk er det engasjementet han har vist for de fattige og for vårt sykehus i Nepal. Det har vært drivkraften og det har smittet. Det er akkurat et slikt engasjement vi trenger i Normisjon, sier generalsekretæren. 

Generalsekretær i Normisjon, Kjetil Vestel Haga, var blant heiagjengen som stod klar ved Lindesnes fyr. Foto: Privat.

– Det var en utrolig sterk opplevelse, kan Pettersen fortelle til Normisjon knappe dager etter han kom hjem til kone og familie i Grimstad.

Gjennom å sykle Norge på langs som fersk pensjonist har Pettersen samlet inntil inntekt for Normisjons samarbeidssykehus i Okhaldhunga i Nepal. Sykehuset er det eneste i et område hvor det bor over 250 000 mennesker og gir gratis behandling til barn under 12 kg. 

Les mer om hvorfor Inge valgte å dra på sykkeltur her

– Blitt en hjertesak
– Målet har vært å samle inn hundre tusen kroner til prosjektet, forteller Pettersen.

På ryggen har han hatt teksten «Sykler for Normisjons sykehus i Nepal» printet på en gul vest. Han har hatt følge underveis, blant annet av sin fetter som syklet strekningen sammen med ham. 

– Når har jeg vært på sykkelsetet i ca. 300 mil. Det har vært mange flotte opplevelser, men kanskje det aller flotteste for min del, har vært å få lov til å ha dette prosjektet på ryggen og kanskje aller mest i hjertet. Sykehuset har blitt en stor hjertesak for meg, sier Pettersen. 

– Jeg har lyst å takke den enkelte av dere som har vært med å gi. Jeg hadde et hårete mål på hundre tusen, og nå er målet nådd.  

Per onsdag formiddag 1. september har syklisten samlet inn den nette sum av 118 286 kroner.

Vil du fortsatt gi en gave til Inges innsamlingsaksjon så kan du gjøre det på vipps: 69 70 84