Vær med og be

Storsalen i Osloer et av våre fellesskap. Visjon: «Hele Oslo invitert til bords.»

I oktober inviterer vi deg til å være med og be for fellesskapene i Normisjon.

Tekst: Normisjon – foto: Illustrasjon – Publisert: 29.09.22 

Hver måned har vi et bønnetema knyttet til misjonsoppdraget til Normisjon. Visjonen vår er «Jesus Kristus til nye generasjoner og folkeslag». Nå i oktober vil vi gjerne invitere deg eller ditt fellesskap til å være med å be for misjonsarbeidet i fellesskapene i Normisjon.

– Normisjon har flere typer fellesskap, over 700 misjonsforeninger, 46 menigheter og mange festivaler og stevner, hvordan kan vi være med å be for fellesskapene våre, Vegard Tennebø? 

– Be gjerne om at våre fellesskap skal bli preget av Jesu hjerte for mennesker, sier Tennebø, leder for Misjon i Norge i Normisjon.

For da kan våre fellesskap:

  • Bli en varm og inkluderende landingsplass for stadig nye mennesker
  • Dele troen og livet raust med de som ennå ikke tror
  • Være kreative og endringsvilllige for å nå mennesker i vår tid. 

Gud bærer oss 

– Hva tenker du trengs mest i fellesskapsarbeidet vårt nå? 

– Vi lever i en tid med mye usikkerhet, sier Tennebø.

– Krigen i Ukraina, uro i økonomi, effekten av pandemien og gallopperende strømpriser gjør at mange ser på fremtiden på en litt annen måte en for bare et år siden. Derfor trenger vi å frimodig løfte frem at vår Gud er en fredens Gud som kan bære når mye annet brister. Vi kan mobilisere for å gi et troverdig vitnesbyrd om Han som står fast når mye annet flyter og fortelle om Han som elsker i en tid med mye frykt.

– Hva håper du fellesskap og festivaler kan gjøre for misjonsarbeidet i Norge? 

– Jeg håper de bidrar til å rotfeste oss i evangeliet om Jesus Kristus og hans livsforvandlende nåde. At det gjennom sangene vi synger og ordene vi forkynner, handlingene vi gjør og fellesskapet vi deler skapes en robust tro som lar seg mobilisere for å tjene den bygda eller den byen som Gud har plassert oss i, sier Tennebø. 

Endring og vekst

Han forteller at utviklingen i fellesskapsarbeidet i Normisjon de siste årene har vært preget av at flere foreninger innstiller virksomheten sin på grunn av manglende rekruttering, men legger til:

– Mange foreninger holder fortsatt stand og driver et positivt og godt og byggende arbeid. Og menighetene våre rapporterer om vekst og utvikling. Det er det spesielt yngre og barnefamilier som blir med i menighetene. Så noen utviklingstrekk er svært gledelige, andre er mer bekymringsverdige.    

– Har du en historie å dele med oss som inspirasjon til bønn?  

– Nylig var jeg sammen med Salem menighet på IMI-stølen i Oppdal og fikk se hvordan de eldre var så tilstede og tok bønneansvar for menigheten. Det ble for meg et gripende og vakkert bilde på hva Gud gjør når ulike generasjoner vender seg til hverandre, og hvilken uvurderlig viktig rolle eldre kristne har i å utøve en åndelig omsorgstjeneste i menigheten. For de ba og omsluttet slitne småbarnsforeldre, døgnville tenåringer og elleville barn med omsorg, sier Tennebø og oppfordrer de over 60 år:

– Ikke nedvurder rollen din i fellesskap som har unge mennesker i seg! Og til alle: ikke undervurder bønnens kraft til å skape varme og omsorg i et fellesskap.    

Forslag til konkrete bønneemner: 

  • Be om at det må plantes flere menigheter og fellesskap i Norge, og at Gud reiser opp menighetsplantere. 
  • Be om visdom til strategiprosesser slik at vi kan gjøre gode analyser og kloke beslutninger.
  • Be om frimodighet for våre fellesskap til å stå fast i sin kristne bekjennelse og til å bevege seg for å dele troen
  • Be for Marit Berling og Ørjan Tinnen som er begynt som henholdsvis skoleutvikler og organisasjonsutvikler i Normisjon og som jobber i Misjon i Norge avdelingen. Be for ledelse og arbeidsglede for dem. 

HVORDAN KAN DU ELLER FELLESSKAPET DITT DELTA I BØNN?

Vi inviterer deg til å be på den måten som er naturlig for deg. Kanskje du har en bønneliste og ber flere ganger daglig? Eller kanskje du helst ber alene eller ber i forbindelse med møter, smågrupper eller gudstjenester? Kanskje du har faste bønnetider med familien eller har en gruppe du ber sammen med? Trenger du inspirasjon til bønn så klikk her.

Uansett hvordan du er vant til å be, eller om du er uvant med å be, så inviteres du med til å være med i bønn sammen med oss i oktober