Samlet over 1,6 millioner til fattige i Kambodsja

Dette skoleåret har studentene ved Sagavoll folkehøgskole samlet inn til Normisjons prosjekter i Kambodsja, Sør-Asia. – Dette vil ha betydning for mange mennesker i lang tid fremover, sier generalsekretæren i Normisjon.

Andrea Rokseth, leder for prosjektgruppa som overrekker sjekken til Normisjons generalsekretær Kjetil Vestel Haga. Foto: Sagavoll

Andrea Rokseth, som ledet prosjektgruppa på Sagavoll, forteller at hun er veldig imponert over studentenes innsats til årets innsamling. Torsdag 6.mai fikk hun overlevert sjekken til Normisjons generalsekretær, Kjetil Vestel Haga.

– Det har vært utrolig gøy å få samle inn til dette prosjektet. På folkehøgskole er det lett for at det blir mye fokus på en selv, og når vi har fått være med på dette sammen så har det hjulpet oss å løfte blikket. Det har betydd mye for samholdet, forteller hun. 

Vil få stor betydning
Studentene har blant annet arrangert basarer, sponsorløp og jobbuke – der de hjelper til i lokalmiljøet for å samle inn penger til prosjektet. 

– Jeg er så imponert over alle som har vært med. Vi i prosjektgruppa ble overrasket gang på gang over hvor engasjerte resten av kullet vårt var. Det hadde ikke blitt den samme summen uten at alle deltok slik som de gjorde, sier Rokseth. 

Normisjons generalsekretær sammen med prosjektgruppa på Sagavoll. Foto: Sagavoll folkehøgskole.

Pengene vil blant annet få stor betydning for Normisjons studentinternater i Kambodsja, hvor behovet for flere internatplasser er stort. I tillegg vil pengene bidra inn mot et diakonalt samarbeid som retter seg mot å bekjempe menneskehandel og hjelpe mennesker ut av fattigdom.

Studentene er svært fornøyd med summen på 1,630,000 millioner kroner, bekrefter prosjektlederen.

– Tallet ble faktisk enda høyere enn målene vi først satt oss. Det er veldig gøy og vi er kjempe fornøyde, sier Rokseth. 

Les mer om studentene som bor på Normisjons internater i Kambodsja her

– Gjorde inntrykk
Generalsekretær Kjetil Vestel Haga var rørt etter å ha deltatt på sjekk-overlevering med Sagavoll studentene.

– Å ta imot en sjekk av en slik størrelse, var en flott opplevelse. Det som gjorde inntrykk på meg, var det engasjementet og begeistringen elevene på Sagavoll hadde vist. Prosjektgruppa hadde vist en kreativitet som dro med seg hele skolen. Dette engasjementet brukte de ikke på seg selv, men på andre – på de som trenger det mest. Det var rett og slett rørende, sier han og legger til:

– Jeg kjente på stor takknemlighet til både ansatte og elever på Sagavoll. Dette vil ha betydning for mange mennesker i lang tid fremover.

Samhold blant studentene
Martha Bjelland Bø som er assisterende rektor ved Sagavoll folkehøgskole, forteller at hun er svært imponert over studentenes innsats; og det til tross for et krevende år med koronapandemi.

– Innsatsen til studentene har vært helt fantastisk. Det var en flott prosjektgruppe som samarbeidet utrolig godt sammen og som fikk til veldig mye bra, sier Bø. 

– Vi er veldig imponert og har stor respekt for den summen elevene klarte å samle inn. Vi har bare 110 elever totalt på skolen og hvis en da tenker på gjennomsnittet per elev så er jo dette utrolig bra. Samholdet har kanskje fått en ekstra gevinst med tanke på at de har vært så masse sammen dette året. Da det ikke har blitt noen reiser, det kan også ha vært med å bidra positivt.

Vil du lese mer om Normisjons arbeid i Kambodsja? Det kan du gjøre her.