Ti dager på tur i misjonærens fotspor

Den femte etappen, tirsdag 6. juni, er det båttur på Krødern med turistbåten M/S Kryllingen II. Turen går fra Olberg brygge i Noresund til Gulsvik brygge i Flå.

I begynnelsen av juni arrangerer Normisjons region i Vestfold og Buskerud (VeBu) tur fra Drammen til Hemsedal under mottoet «Go for it – tur med tru»

Tekst: Arne Sæteren – Foto: Helge Lund – Publisert 30.05.23

– Bakgrunnen for turen er oppmerksomheten regionen har på det store antallet misjonærer som har dratt ut fra Hallingdal – så langt har vi funnet 49 stykker! Vi skal gå i sporene til Ole Nestegard d.e. som var den første misjonæren fra Hallingdal, forteller Svein-Tony Gårdsø, regionleder i VeBu.

Turen starter i Drammen fredag 2. juni og avsluttes i Hemsedal søndag 11. juni.

Dette er en strekning på 20 mil, og deltakerne velger selv om de vil være med på hele turen eller bare en eller flere dagsetapper. Det legges også opp til en kortere tur fra Geilo til Hemsedal, og disse to gruppene skal møtes på Gol før de går sammen til avslutningen i Hemsedal.

Båttur og kåseri

Svein-Tony Gårdsø, som selv skal gå hele turen, forteller at sju til åtte personer har sagt at de vil være med fra start til mål. Det er lagt opp til ti etapper og det er planlagt arrangement på noen av etappemålene. Etappen den femte dagen, tirsdag 6. juni, er en båttur på Krødern med turistbåten M/S Kryllingen II. Ombord blir det et kåseri om misjonærer fra Hallingdal, og det serveres lunsj. 

«Det er ikke utenkelig at deler av turen til Ole Nestegard d.e., fra Drammen til Hemsedal, var med båt på Krøderen», fortelles det på regionens nettside.

Deltar på matfestival

Svein Tony Gårdsø tror de største samlingene under turen blir på Gol og Geilo. 

– På Gol er det en internasjonal matfestival som vil blir med på, og på Geilo samarbeider vi med stedets menighet, historielaget og bygdemuseet om et arrangement på museet. Der står for øvrig barndomshjemmet til Ole Nestegard d.e.

Avslutningsdagen, søndag 11. juni, er det først gudstjeneste i Hemsedal kyrkje med påfølgende grillfest og det hele avsluttes med misjonsfest på bedehuset der blant andre biskop Jan Otto Myrseth deltar.

Følges av bil

Regionen presiserer at alle deltakerne har ansvar for seg og sitt på turen. De må selv ordne med mat og overnatting, men arrangøren har satt opp forslag til overnattingssteder.

– Hver dag har vi en bil som frakter bagasje fra overnattingssted til neste sted. Bilen blir tilgjengelig hele dagen dersom noen må bryte etappen av en eller annen grunn og trenger å bli hentet, avslutter regionlederen.